China tocmai a lansat trenul care poate sa „zboare” cu 600 km/h! Cum arata si cum functioneaza tehnologia „maglev” VIDEO

Publicat: 27 mai 2019, 09:47 Autor: D. C. News 3

Chinezii au cel mai rapid tren din lume, iar viteza pe care o poate atinge un tren cu tehnologia "maglev" este fantastica.

China tocmai a lansat trenul care poate sa „zboare” cu 600 km/h!  China tocmai devine tara care bifeaza o premiera in transportul terestru: trenul Maglev care poate merge cu pana la 600 de kilometri pe ora. Primul tren de acest tip din lume este testat pentru inceput in orasul Qingdao acolo unde trenul „fulger” va putea atinge, in conditiile, perfecte pana la 600 de kilometri la ora.

Denumirea trenului „Maglev” vine de la tehnologia de levitatie magnetica care utilizeaza campurile magnetice pentru a-si asigura propulsia. Astfel, spre deosebire de trenurile clasice, aici nu exista contact cu sina pentru a reduce forta de frecare si a atinge viteze foarte mari. In prezent trenurile de mare viteza din China ating viteze medii de 350 de km/ora.

China tocmai a lansat trenul care poate sa „zboare” cu 600 km/h

Trenul a fost dezvoltat de compania de transport de stat chineza si deja se luceraza la un model care va fi format din cinci vagoane, prototipul fiind format dintr-un singur vagon. Trenurile maglev functioneaza in China inca din 2003 pe portiuni ce variaza de la 30 la 200 de kilometri, iar vitezele maxime pe care le ating aceste trenuri ajung si la 430 de kilometri pe ora.

In imagini se poate vedea ca trenul nu este doar unul foarte rapid dar si unul ce pare mai mult decat confortabil. Scaunele sunt individuale si seamana foarte mult cu „fotoliile” de la clasa business din avioane, iar cabina „mecanicului” de tren arata extrem de futurist, cel care conduce trenul neavand un parbriz prin care sa vada afara ci totul intamplandu-se prin camere video.

Publicat: 27 mai 2019, 09:47 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă