Chef Florin Dumitrescu este in extaz. Si-a lansat a doua carte de bucate, „Romaneste. Punct si de la capat”

Publicat: 03 Sep. 2019, 13:35 News 3

Unul din cei trei jurati al show-ului "Chefi la cutite" traieste un moment important din viata sa.

Chef Florin Dumitrescu este in extaz. Astfel ca de ieri, 2 septembrie, in librariile din toata tara a aparut cartea de bucate „Românește. Punct și de la capăt”, fiind a doua carte de bucate a indragitului chef.

„Vă prezint o mică parte a viziunii mele asupra bucătăriei românești – cea modernă, îmbrăcată în costum, cu papion și tacâmuri de argint în faţă. Aceasta pentru că a sosit timpul ca gastronomia mondială să privească și spre noi…

Chef Florin Dumitrescu este in extaz

Florin Dumitrescu s-a ras!

Mi-a venit această idee după ceva plimbări prin țară, după ce am descoperit câteva rețete despre care nu știam nimic și mi-am dat seama că mulți nu știm toată mâncarea românească.

Românesc nu înseamnă doar preparate tradiționale dintr-o anumită zonă, înseamnă mai degrabă amintirea colectivă a tuturor românilor legată de bucatele din țara noastră. Când avem toți întipărit în minte o mâncare ca fiind românească…aia o face să fie românească”, după cum povestește cheful” a spus Florin Dumitrescu, potrivit Libertatea.

Este pentru prima data in istoria gastronomiei romanesti cand o carte cu retete traditionale este „atestata” de un chef francez, cu trei stele Michelin.

Vorbim despre Yannick Alléno, care face parte din cercul de elita al celor mai buni bucatari din gastronomia mondiala, dupa cum a scris o prefata a cartii in care vorbeste despre bucataria romaneasca, dar si despre chef Florin Dumitrescu.

Publicat: 03 Sep. 2019, 13:35 News 3
Pe aceeași temă