Celebrul actor Harrison Ford, implicat într-un incident aviatic

Publicat: 30 apr. 2020, 09:26 Autor: Elena Vedete
Celebrul actor Harrison Ford, implicat într-un incident aviatic

Harrison Ford, implicat într-un incident aviatic! O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili circumstanţele în care actorul american Harrison Ford a traversat cu avionul său o pistă de aterizare, în California, în timp ce o altă aeronavă decola, au anunţat miercuri autorităţile, relatează AFP.

Acesta este cel mai recent incident aviatic în care a fost implicat actorul în vârstă de 77 de ani, cunoscut pentru rolul său din „Indiana Jones” şi personajul Han Solo din „Star Wars”.

În ultimul incident, survenit pe aeroportul din Los Angeles, Harrison Ford a înţeles greşit sau a interpretat greşit indicaţiile primite de la turnul de control, scrie Agerpres.

FAA, Administraţia Federală a Aviaţiei, a declarat că a lansat o anchetă. „FAA investighează un incident în care pilotul unui Aviat Husky a traversat pista de aterizare (…) în timp ce o altă aeronavă efectua o manevră de decolare”, a afirmat FAA într-un comunicat.

Harrison Ford a primit ordin să se oprească în timp ce cealaltă aeronavă efectua această manevră, însă el a continuat să avanseze şi a traversat pista.

„Scuzaţi-mă, domnule, am înţeles exact opusul. Îmi pare foarte rău”, a declarat actorul, potrivit unei înregistrări audio.

Cele două avioane se aflau în acel moment la aproximativ 1,3 kilometri distanţă. „Nu a existat niciun pericol de coliziune”, au declarat reprezentanţii actorului pentru AFP.

Nu este primul incident aviatic al lui Ford

În 2017, Harrison Ford a scăpat de o sancţiune după un incident petrecut pe un alt aeroport din sudul Californiei. El şi-a adus din greşeală avionul, tot un Aviat Husky, nu pe pista de aterizare, ci pe taxiway, o pistă de rulare. Astfel, el a trecut pe deasupra unui avion Boeing 737 cu 110 pasageri la bord şi şase membri ai echipajului.

Cu doi ani înainte, în 2015, el a efectuat o aterizare de urgenţă cu un avion de colecţie din Al Doilea Război Mondial, din cauza unei defecţiuni la motor. Avionul a lovit un copac şi apoi s-a prăbuşit pe un teren de golf. Actorul a suferit atunci mai multe fracturi.

Publicat: 30 apr. 2020, 09:26 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă