Ce spune un reputat epidemiolog despre atenționarea a legată de administrarea vaccinului anti-Covid: ”Este absolut comună” la persoane cu alergii

Publicat: 10 Dec. 2020, 14:54 Arhiva
Ce spune un reputat epidemiolog despre atenționarea a legată de administrarea vaccinului anti-Covid: ”Este absolut comună” la persoane cu alergii

Avertismentul Agenției de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie legat de administrarea vaccinului anti-Covid la persoane cu alergii este comună și normală, toate medicamentele și vaccinurile noi având această contraindicație, a explicat la Digi24 vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

„La orice medicament, alergia la una din componente e o contraindicație care este în general definitivă. La vaccinul antigripal este alergia la ou, pentru că este produs pe oua embrionate. Orice medicament are această contraindicație, alergia la una din componente.

Asta apare și la acest vaccin anti-Covid, nu e nimic nou. Este o atenționare suplimentară și este normal să existe o atenție foarte mare vizavi de aceste reacții postvaccinare, pentru că va fi administrat unui număr foarte mare de oameni în timp scurt. Oamenii trebuie să fie informați și să li se explice. Această atenționare este absolut comună și normală într-o situație ca aceasta”, a explicat Emilian Popovici.

Ce persoane NU trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului!

Vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe. Avertismentul vine de la Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie, țară care a autorizat deja serul produs de Pfizer și BioNTech.

Avertismentul autorităților britanice a fost emis după ce două cadre medicale vaccinate marți, în prima zi a campaniei naționale, au suferit șoc anafilactic.

Acum sunt în afara oricărui pericol și se refac după puternica reacție alergică suferită. Avertismentul privind vaccinarea se aplică oricui a avut reacții la medicamente, alimente sau vaccinuri.

Marea Britanie a început ieri campania de vaccinare și a devenit prima țară care aprobă și folosește pe scară largă serul Pfizer/BioNTech.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 10 Dec. 2020, 14:54 Arhiva
Pe aceeași temă