Ce se întâmplă dacă porți masca de protecție prea mult timp! Efectele secundare ar putea să-ți pericliteze viața

Publicat: 19 apr. 2020, 14:19 Autor: Andreea Voicu News

Ce se întâmplă dacă porți masca de protecție. Aflându-ne în plină pandemie de coronavirus, purtatul de mască și mănuși este esențial, pentru a ne proteja de virusul venit din China. Dar nu toată lumea știe că purtatul de mască ar putea provoca efecte secundare.

Este vorba despre câteva afecțiuni care ar putea apărea în timp, dacă purtatul măștii devine un ”obicei”, arată Cancan.

Astfel că, dacă purtăm mult prea mult timp mască pe față, e posbil ca tenul nostru să devină foarte uscat, să nu ”respire”, să apară iritații sau acnee. Pentru a evita aceste lucruri, e bine să folosim pentru față produse cu acid hialuronic pentru ca tenul să fie hidratat. De asemenea, trebuie să ne spălăm pe față cu apă și săpun, după ce îndepărtăm masca de la gură.

Cât de eficiente sunt fularul sau batista purtate în loc de mască de protecţie

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat în cadrul unui interviu faptul că nu recomandă purtarea mănușilor decât în unitățile sanitare, cât despre fular sau batistă a spus că nu protejează împotriva COVID-19.

„Purtatul mănușilor nu îl recomand decât în unități sanitare. În momentul în care ne-am pus mănuși nu mai suntem precauți. E posibil că virusul să fi circulat în China mai devreme cu o lună decât a fost declarat de către autorități. În SUA au foarte multe cazuri noi, ei au făcut 2 milioane de teste până acum, au o rată de pozitivitate de 15%. Și noi în România avem tot 15%. Peste tot s-a vehiculat că ar fi vorba de o armă biologică. Din ceea ce am citit eu se exclude această posibilitate pentru că tipul de mutații găsite la acest virus nu sunt de natură să trezească suspiciuni, nu este un virus perfect.

Eu zic că sunt șanse să se reducă transmiterea cu venirea căldurii. (…) În iarnă vom avea iar probleme. Nu știu dacă o să ne mai permitem să intrăm în izolare. Dacă o să o mai lungim așa mult, consecințele economice sunt clare”, a spus Rafila.

Microbiologul a punctat faptul că i se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare drept protecție împotriva COVID-19.

„Se poartă mască când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua, una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batiste sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a subliniat Rafila.

Publicat: 19 apr. 2020, 14:19 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă