Pana acum se stia cat de sanatoase sunt ciupercile, daca acestea sunt introduse in alimentatie alaturi de carne sau alte legume. Insa, un studiu realizat recent a aratat ca mancarurile pe baza de ciuperci sunt mult bune pentru organism decat se credea.
Cei care au renuntat la carne in favoarea meselor care contin in special ciuperci s-au simtit mult mai bine, in doar zece zile, iar foamea le-a disparut mult mai repede.
La fel, un mic dejun pe baza de ciuperci va reduce simtitor senzatia de foame, mult mai tare decat o masa la care sunt servite oua, bacon sau carnati.
In comparatie cu carnea, ciupercile ajung sa fie digerate mai repede de catre stomac, iar senzatia de foame e eliminata mult mai eficient.
Un studiu realizat de catre Universitatea din Minnesota, in Statele Unite ale Americii, a aratat foarte clar acest lucru. La acesta au participat 17 femei si 15 barbati. Fiecare dintre participanti a putut alege daca vrea sa manance carne sau ciuperci, pentru zece zile.
Insa, absolut toata lumea a primit portii care contineau un procent similar de proteine, dar si calorii. Cei care au ales ciupercile au simtit efectele mult mai rapid decat cei care au optat pentru carne.
Asta deoarece rezultatele au aratat foarte clar ca exista o diferenta incredibila intre carne si ciuperci. Participantii care au mancat doar ciuperci au simtit ca le dispare senzatia de foame, s-au simtit satui mai repede si nu au mai mancat la fel de mult in cele zece zile de studiu.
Aceasta metoda poate fi aplicata foarte usor si acasa, pentru ca ciupercile pot inlocui foarte multe preparate pe baza de carne. Astfel organismul devine mult mai tonifiat, iar cei care renunta la carne se simt mult mai bine fizic, pentru ca dispare si senzatia de oboseala de dupa fiecare masa.
Totodata, un consum regulat de ciuperci scade si riscul de dementa, o boala cu care se confrunta in special femeile trecute de o anumita varsta. Ciupercile au mai fost considerate un aliment-minune si datorita faptului ca opresc procesul de imbatranire.
(sursa: express.co.uk)