Ce să faci în Sibiu. Cele mai frumoase obiective turistice

Publicat: 04 dec. 2019, 17:17 Autor: alina.serea Life
Ce să faci în Sibiu. Cele mai frumoase obiective turistice

Orașul și județul Sibiu reprezintă una dintre cele apreciate regiuni din România. Dacă te întrebi ce să faci în Sibiu și în prejurimi, iată câteva obiective turistice care merită vizitate.

Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orașe din România și multă lume se întreabă ce să faci în Sibiu și jurul lui. Fiind o zonă pitorească, județul Sibiu are o mulțime de obiective turistice pe care nu ar trebui să le ratezi.

Ce să faci în Sibiu. Obiective turistice în județul Sibiu

Ce să faci în Sibiu – Păltiniș

Păltiniș este o altă stațiune montană foarte cunoscută din județul Sibiu. Aceasta se află situată pe versantul nord-estic al Munților Cindrel, la 35 de km distanță de orașul Sibiu. Se spune despre Păltiniș că este cea mai veche stațiune montană din țara noastră, fiind înființată în secolul al XIX-lea. Aici există și trei vile, vechi de peste un secol, declarate monumente istorice – Casa Turiștilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco – Casa Memorială „Constantin Noica” și Schitul „Schimbarea la față”, locul unde este înmormântat acesta.

Ce să faci în Sibiu​ – Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului, situată în partea de sud-vest a județului, este una dintre cele mai pitorești zone din România. Aceasta este considerată a fi o zonă etnografică unică în țara noastră ce include nu mai puțin de 18 localității. Pe lângă arhitectura vechilor sate săsești, aici veți putea descoperii și obiceiurile tradiționale ale zonei, locuitorii purtându-și încă cu mândrie costumele populare și practicând obiceiurile meșteșugărești transmise din generație în generație.

Ca și obiective turistice, în această zonă veți găsi bisericuțe de lemn (Poiana Sibiului, Fântânele și Tălmăcel), muzee ale satului și case memoriale (Rășinari), un muzeu al icoanelor pictate pe sticlă (Sibiel) și un muzeul de etnografie și artă bisericească (Fântânele), alături de numeroase peisaje naturale impresionante.

Ce să faci în Sibiu – Transfăgărășanul

Transfăgărășanul este una dintre cele mai lungi și cele mai spectaculoase șosele montane din țara noastră. Drumul se întinde pe o lungime de 92 de km, pe teritoriile județelor Argeș și Sibiu și traversează, de la sud la nord, Munții Făgăraș, făcând legătura între regiunile istorice Muntenia și Transilvania.

Din cauza faptului că șoseaua se află la o altitudine de peste 2.000 de metri, unde temperaturile medii anuale sunt scăzute, ceea ce duce la apariția timpurie a ninsorilor, o parte a Transfăgărășanului este deschis doar câteva luni pe an, din iunie până în noiembrie.

Ce să faci în Sibiu – Biserica fortificată din Cisnădioara

Biserica fortificată din Cisnădioara este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din județului Sibiu. Aceasta a fost ridicată pe culmea unui deal, din localitatea cu același nume, la începutul secolul al XII-lea, între anii 1162-1223. Aceasta este o biserică din piatră înconjurată de ziduri, tot din piatră, ce aveau rol de apărare. Biserica și zidurile se mai pot admira și azi. Pe lângă frumusețea și istoria sa, biserica mai este cunoscută și pentru faptul că adăpostește cea mai veche orgă cu tuburi din România în stare funcțională (construită în secolul al XVIII) și datorită acustici sale foarte bune, motiv pentru care aici se organizează numeroase concerte și evenimente culturale.

Ce să faci în Sibiu – Ocna Sibiului

La Ocna Sibiului vin turiștii atât pentru tratament, cât și pentru agrement. Stațiunea balneară se află situată la 15 km nord de Sibiu, pe valea Râului Vișa și a fost înființată în anul 1845. Stațiunea și-a atras renumele de la lacurile heliotermice aflat aici – formate pe locul unor vechi mine de sare – dintre care cele mai cunoscute sunt Lacul Fără Fund, Lacul Ocna Pustie și Lacul Brâncoveanu. La Ocna Sibiului, denumită neoficial „Litoralul Ardealului” se tratează afecțiuni reumatice și ginecologice.

Citește și: Sibiu Magic Show 2019 debutează joi, cu spectacole create de artiști din România și străinătate

Obiective turistice​ Sibiu – Măgura Cisnădiei

Vârful Măgura (1.307 m) este cel mai estic pisc al Munţilor Cindrel, fiind principalul vârf pe care îl traversăm în străbaterea crestei principale a munţilor Cindrel. Vârful Măgura este situat la mică distanţă de oraşul Cisnădie și, odată” cucerit”, oferă o privelişte deosebită asupra localităţilor înconjurătoare: Cisnădie, Cisnădioara, Sibiu, Şelimbăr, Răşinari, sau asupra văii Sadului, străjuită de munţii Lotrului, cu impunătorul vârf al Prejbei (1.781 m).

Obiective turistice​ Sibiu – Biserica fortificată din Biertan

În localitatea sibiană Biertan există o frumoasă biserică evanghelică fortificată ce atrage anual sute de turiști români şi străini. Aceasta datează din Evul Mediu, fiind construită în secolul al XIV-lea. Biserica se află situată pe colina din centrul localității și este înconjurată de ziduri de piatră, 6 turnuri de apărare şi 3 bastioane.

În perioada medievală, Biertanul era un important centru economic al Transilvaniei, iar în secolul al XVI a devenit centru al episcopatului săsesc. Acesta este cunoscută și datorită închisorii pentru soți care a funcționat în interiorul fortificației medievale timp de 300 de ani. Legendele spun că aici erau închise cuplurile care doreau să divorțeze. Ele erau ținute prizoniere până în momentul în care decideau să renunțe la divorț, însă dacă acest lucru nu se întâmpla, puteau rămâne închise pe viață.

Ca şi curiozitate, biserica fortificată are o ușă din lemn de stejar cu 19 încuietori, ce datează din 1515. Pentru a o închide se utiliza o cheie pentru 4 din cele 19 încuietori și o manivelă pentru celelalte 15. De asemenea, în interiorul lui se află cel mai mare altar poliptic din Transilvania, construit între anii 1483-1513.

Obiective turistice​ Sibiu – Parcul Natural „Golul alpin Făgăraș”

„Golul alpin Făgăraș” este cel mai mare parc natural de pe teritoriul județului Sibiu. Acesta se află pe versantul nordic al Munților Făgăraș, se întinde pe o suprafață de 6.989 de hectare. În interiorul lui se află cele mai pitorești lacuri glaciare din țara noastră, printre care se află Lacul Bâlea, Lacul Avrigului sau Lacul Podragu, aflate la peste 2.000 de metri înălțime.

 

Publicat: 04 dec. 2019, 17:17 Autor: alina.serea Life
Pe aceeași temă