Ce răspuns le-a dat Tudor Chirilă copiilor săi după ce l-au întrebat când vor avea și ei un telefon

Publicat: 03 iun. 2023, 12:08 Autor: Camelia Vedete

Tudor Chirilă este tatăl a doi băieți și se implică mult în educația lor. Artistul și Iulia Mîzgan își cresc cei doi copii, de 8, respectiv, de 6 ani, cât mai departe de lumina reflectoarelor, dar și de accesul la gadget-uri și tehnologie. Cei doi părinți nu sunt de acord cu utilizarea telefonului mobil de către copii, iar recent, Tudor Chirilă a relatat un eveniment din familia lor, dar și cum l-au soluționat.

„Nu ne place că părinții noștri stau prea mult pe telefon”

Tudor Chirilă a povestit un episod de la școala copiilor săi, unde profesorii i-au întrebat pe copii, printre altele, ce le place și ce nu le place la părinții lor.

Răspunsul a fost unul surprinzător și care cu siguranță ar trebui să le dea de gândit multor adulți.

„La școala copiilor mei s-a pus la un moment dat întrebarea «ce vă place?/ ce nu vă place?» La școală, la părinți, la mediu, la context și așa mai departe. Foarte mulți copii au spus că «nu ne place că părinții noștri stau foarte mult pe telefon». Adică ăsta e, cumva, și exemplul pe care noi îl dăm lor. Telefoanele au devenit niște calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei când mai aduc vorba, pentru că din păcate văd alți copii de vârsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane până la școală, pentru că nu au voie cu telefoane în clasă, dar îi văd până la școală și mă întreabă: «dar noi când o să avem telefon?»”, a povestit Chirilă la radio, scrie demamici.ro.

Ce răspuns le-a dat Tudor Chirilă copiilor săi după ce l-au întrebat când vor avea și ei un telefon

Răspunsul a fost unul simplu! Actorul le-a dat undă verde celor mici la propriul telefon, însă cu o condiție clară! Să fie doar telefon!

„Voi, telefon o să aveți și mâine. «Aaa, păi dă-ni-l pe al tău». Nu, nu, ăla e calculator. Calculator o să aveți mai târziu. Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia cărămidă cu antenă, pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală. Și vezi ce faci cu el. Că, de fapt, nu este vorba despre telefon, este vorba despre tot ce aduce: este vorba despre social media, aplicații, jocuri, poze și scrolling”, a povestit Tudor Chirilă în studio la Radio 3Net.

Tudor Chirilă este un tată împlinit, iar viața lui de familie, alături de Iulia Mîzgan, partenera lui, este una cât se poate de discretă. Cei doi formează un cuplu de 10 ani și au împreună doi băieți.

Tudor Chirilă, despre rolul de tată. Ce greșeli fac părinții

Tudor Chirilă a vorbit deschis despre rolul de tată. Artistul a punctat și ce greșeli fac părinții când vine vorba de educația copiilor.

Invitat în podcastul lui Mihai BoboneteTudor Chirilă a făcut declarații despre cum este el ca tată, dar și despre educația copiilor. Artistul crede că părinții din ziua de azi acordă mult timp job-ului și mai puțin timp copiilor.

Tudor Chirilă, despre rolul de tată

„Frica asta mă însoțește permanent. Cred că eforturile noastre în spre a fi niște părinți mai buni sunt mai conștiente decât efoturile alor noștri. Ai noștri plecau de la ideea clară că sunt niște părinți buni, că tot ce fac, ei fac pentru noi, fără să îi mai intereseze dacă ne afectează într-un fel pozitiv sau negativ. Drumul spre iad este pavat cu bune intenții. Cred că asta este valabil pentru orice părinte, mai puțin pentru cazurile exagerate cu bătăi, droguri ș.a.m.d. (…) De foarte multe ori cădem. Pentru mine e un must să am o relație cu ei în care lor să nu le fie frică de mine, de personalitatea mea.

Cred că să ridici tonul e echivalent cu o palmă. Vezi cum un copil de 6-7 ani se sperie când ridici tonul. De fiecare dată încerc să îmi cer scuze, pentru că chiar cred că e important să nu apăsăm copiii cu o falsă iluzie că noi suntem niște statui de nedărâmat. După aceea cu asta o să se lupte ei, cu statuile astea pe care o să încerce să le dărâme în viața lor. Cred că și eu am încercat să dărâm statuia tatălui și a mamei’, spune Tudor Chirilă.

Publicat: 03 iun. 2023, 12:08 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă