EXCLUSIV | Raluca Radu din echipa lui Tudor Chirilă a făcut un pariu pentru semifinala Vocea României. Ce spune despre LIVE-ul de la PRO TV

Publicat: 08 dec. 2023, 11:02 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

Raluca Radu din echipa lui Tudor Chirilă a făcut un pariu pentru semifinala Vocea României. Ce spune despre LIVE-ul de la PRO TV.

Ești în semifinala Vocea României, sezonul 11! Te așteptai la asta? Ce înseamnă pentru tine?

Semifinala!! Hai că mă ia cu emoții numai când mă gândesc. Este incredibil de frumos tot ceea ce se întâmplă în toată călătoria asta care se numește Vocea României. Îmi doream foarte mult să ajung în semifinală, dar aveam emoții pentru că piesa pe care am cântat-o în primul live a fost una de stare, nu una de forță. Pariul meu, în primul live de la Vocea României, a fost că o doină este atât de puternică încât trece orice filtru și ajunge în cel mai profund loc din sufletele oamenilor din simplul motiv că are la bază o energie crudă a celor care au fost înaintea noastră, dar asta era ceea ce simțeam eu și mă bucur nespus că cei care au fost alături de noi vinerea trecută mi-au confirmat asta.

Raluca Radu din echipa lui Tudor Chirilă a făcut un pariu pentru semifinala Vocea României

Ceea ce mi se pare mie important e faptul că împreună (și când spun „împreună” mă refer la mine, la oamenii din platou, dar și la cei de acasă) am reușit să dăm glas poveștii cuiva pe care nici măcar nu-l cunoaștem și să aducem un pic de mângâiere. Se spune că o poveste trăiește atâta vreme cât este spusă, iar vinerea trecută, împreună am dat viață acestei povești ale unui strămoș de-ai noștri.

Cum au reacționat oamenii apropiați din viața ta vineri seara, când au aflat că ai trecut mai departe?

Știi cum reacționează oamenii când echipa lor preferată dă gol și câștigă meciul? Cam asa au fost rudele mele, prieteni și oameni importanți vinerea trecută. Mi-au trimis filmulețe cu ei așteptând cu sufletul la gură deznodământul, i-am văzut cu au sărit în sus de bucurie, cum au plâns și cum m-au susținut. Când am ajuns acasă după filmare și-am pus mâna pe telefon am văzut atât de multe mesaje de la oameni care au simțit să-mi spună un gând ori să-mi spună cum au trăit ei momentul meu, încât am început să plâng de bucurie și să fiu atât de recunoscătoare pentru tot!

Ce sfaturi ai primit de la antrenor/antrenori după primul LIVE?

Unul dintre obiceiurile lui Tudor, antrenorul meu de la Vocea României, este ca după filmare, să mergem la el în cabină și sî avem un soi de ședință. Este tare sincer, dacă are ceva de apreciat, va aprecia, dar dacă e ceva ce nu a mers bine, va spune și asta. Vinerea trecută ne-a zis tuturor că e mândru de noi, de momentele noastre și că aprecierea e cu atât mai mare cu cât am cântat ultimele din concurs, iar lucru acesta este de neprețuit. Imediat după am început să vorbim despre semifinală, ne-a spus că urmează o perioadă solicitantă și trebuie să fim foarte productive.

Acum că ai trecut de emoțiile primului LIVE, vei face ceva diferit în Semifinală?

Totul va fi diferit în semifinală. Faptul că am experiența unei gale live, mă face să mă simt diferit. Ce vreau să spun cu asta e că deși emoțiile cresc odată cu înaintarea în concurs, mintea mea e o idee mai liniștită pentru că există acestă primă experiență a live-ului de săptămâna trecută. Apoi, piesă aleasă este una diferită de tot ce am mai cântat până acum. Este o surpriză și pentru mine, dar ce vă pot spune e că va fi un moment special.

Ai discutat cu antrenorul tău despre piesa de vinerea aceasta? Ce ne poți spune despre momentul tău, va fi ceva special?

Imediat după terminarea primului live am și început discuțiile pentru momentele din semifinală. A fost o muncă de echipă, iar Tudor s-a implicat tare mult în găsirea piesei care să se potrivească perfect pe voce, iar pentru asta nu pot fi decât recunoscătoare. Momentul meu din semifinală va spune o altă poveste în acorduri atât minore, cât și majore care, sper eu, îi va trece pe oameni prin multe stări.

Ce mesaj ai pentru cei de acasă care te-au susținut în primul LIVE?

Tuturor celor de acasă vreau să le mulțumesc pentru sprijin, pentru toată încrederea pe care o au în mine, nici nu pot exprima eu în cuvinte cât de mult înseamnă. Mesajele lor m-au făcut să mă simt văzută, auzită și iubită și pentru asta vreau să le mulșumesc!

Îi invit să îmi fie alături și vinerea asta și dacă vocea mea ajunge la sufletele lor și le transmite emoția din spatele poveștii cântecului, le-aș fi recunoscătoare să mă susțină cu un vot!

Publicat: 08 dec. 2023, 11:02 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă