Ce probleme îl macină pe fostul premier? Vizibil îngrijorat, Petre Roman și-a convocat cei mai buni prieteni la o ”ședință” de urgență

Publicat: 31 May. 2021, 20:13 Vedete

În ciuda trecerii timpului, Petre Roman rămâne o prezență. Cu o eleganță specifică aristocraților de altădată, fostul politician își continuă viața departe, parcă, de agitația specifică vremurilor în care era la cârma României, însă, cu toate astea, ceva tot îl preocupă.

Zilele trecute, Petre Roman a fost surprins de paparazzi CIAO.RO în timp ce a poposit într-un restaurant de fițe din București. La umbra veșnicului tradafir roșu, care îi flanca puternic prezența, fostul politician povestea fapte și plănuia, posibil, acțiuni pentru viitor, alături de câțiva dintre prietenii lui de-o viață.

O „ședință de urgență” sau „situații neterminate”? Ce să-i fi provocat lui Petre Roman grimasele surprinse de obiectivul aparatului de luat vederi? Discuțiile par serioase și din perspectiva colegilor de masă ai fostului politician. În timp ce ei povesteau și gesticulau, Roman privea gânditor în gol, revenind din când în când cu privirea către stimații apropiați.

Petre Roman, imaginea Revoluției Române din decembrie 1989

În cei 74 de ani de existență, viața lui Petre Roman a fost zguduită de câteva ori de episoade care mai de care mai intense, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. De referință, însă, și în istoria României, rămâne Revoluția Romană din 1989. În 22 decembrie 1989, Petre Român pronunța, din balconul sediului Comitetului Central, prima Declarație contra dictaturii comuniste, participând direct, împreună cu ținerii revoluționari, la evenimentele ce au avut loc în centrul Bucureștiului în zilele de 21 și 22 decembrie. Tot pe 22 decembrie a devenit membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naționale (CPFSN) constituit pentru coordonarea procesului revoluționar și instaurarea democrației.

Acesta a fost și momentul în care, familia Roman – Petre, Mioara, Oana și Catinca, se destrăma. Despre acest episod dureror a vorbit Oana Roman într-un interviu pe care i l-a acordat lui Mihai Morar. „În adâncul sufletului meu tot timpul i-am reproșat că a pus pe primul plan țara și nu pe mine, așa cum o făcuse până în acel moment. Eu, dintr-o prioritate, am devenit cantitate neglijabilă. Nu s-a mai achimbat niciodată nimic. El nu s-a mai concentrat la nimic altceva din acel moment decât la politică. La un moment dat nu am mai putut, iar mama m-a găsit urlând la propriu. Le-am spus că dacă nu fac ceva o să mă piardă. Singura modalitate prin care eu am reușit să mă vindec a fost să merg să-mi iau un câine. Am zis că dacă nu sunteți voi, să am și eu un suflet lângă mine”, a povestit Oana Roman.

„Eu îmi doream să se termine, să ne întoarcem înapoi, să se întâmple ca și cum nu ar fi fost. Acesta era gândul meu zi de zi, eu nu voiam să fiu acolo. În casă nu vorbea nimeni cu mine, tata nu a venit acasă vreo două luni, el a dormit la Guvern, venea poate jumătate de zi sau o noapte. Mama stătea mult cu el la Guvern, prioritatea lor din acel moment a fost să salveze țara. Mama se ocupa de partea socială, ei erau ocupați”, a completat vedeta.

Într-adevăr, din acel moment viața lui Petre Roman, cel puțin cea personală, n-a mai fost la fel. Mariajul lui cu Mioara Roman s-a degradat puțin câte puțin, pentru ca în 2007 să se încheie cu un divorț care, și până astăzi, îi păstrează dușmani. Doi ani mai târziu, Roman se căsătorește cu Silvia Chiifiriuc, o cântăreață cu 26 de ani mai tânără decât el, care i-l dăruiește pe Petre, fiul care duce mai departe legal numele Roman.

 

Publicat: 31 May. 2021, 20:13 Vedete
Tags:
Pe aceeași temă