EXCLUSIV | Oana Roman participă la raliu! “Este o pasiune despre care nu prea am vorbit” + De ce și-a luat permisul abia la 21 de ani fiica lui Petre Roman

Publicat: 03 iul. 2024, 17:00 Autor: Andreea Archip Vedete

Oana Roman participă la un raliu la care șoferi sunt femei și este foarte entuziasmată. Vedeta este pasionată de condus și a moștenit această aptitudine, este convinsă ea, de la tatăl ei. În interviul exclusiv acordat pentru CIAO.RO, fiica lui Petre Roman ne-a spus că și-a luat permisul abia la 21 de ani și că părintele său nu i-a luat vreo mașină, așa cum poate multă lume ar fi crezut. În schimb, i-a pus la dispoziție șoferii săi de la acea vreme, care au învățat-o cum să șofeze.

Deși Petre Roman a fost prim-ministrul României, nu a considerat că trebuie să o învețe pe Oana Roman să fie considerată drept o fată de bani gata. Prin urmare, vedeta și-a cumpărat prima mașină din banii ei la doi ani de la obținerea permisului.

Oana, ce planuri mai ai vara asta, după  vacanța petrecută la Cannes?

Vacanța la Cannes tocmai s-a terminat, am fost cu Iza și ne-am plimbat peste tot. A fost superb și nu a fost cald ca aici, a fost super bine. Pe 5-6 iulie voi participa la Women Rally. Este un raliu cu șoferi femei, pe asfalt, în oraș. Este o etapă la Timișoara, una la București și una la Cluj. Etapa la București va avea loc pe 5 și 6 iulie și voi participa la raliu. De-abia aștept.

Oana Roman: “Și tata e înnebunit să conducă și de la el am moștenit cumva chestia asta”

Este vorba de o pasiune?

Este o pasiune despre care nu prea am vorbit. Eu sunt fascinată de mașini și de condus mai ales. Este o chestie de la tata, pentru că și tata e înnebunit să conducă și de la el am moștenit cumva chestia asta. Pe 5 iulie vor fi niște probe și pe 6 iulie va fi cursa.

Te antrenezi, presupun.

Da, o să ne antrenăm și acolo cumva, de asta durează două zile și de-abia aștept.

Și după acest raliu, mai pleci pe undeva cu fiica ta?

Plec la mare câteva zile, după care Iza pleacă în tabără și eu plec într-un periplu, într-o zonă în care nu am fost de foarte mult timp. Mă duc ]n Târgu Mureș, Sighișoara, Cluj, partea aia, plec vreo 5-6 zile cât este Iza în tabără. Mă duc la prietena mea la Târgu Mureș și la o altă prietenă la Sighișoara și la un alt prieten la Cluj și stau câteva zile acolo. După care mă întorc, Iza vine între timp din tabără, plecăm cu niște prieteni câteva zile la mare sau la munte, încă nu ne-am hotărât. După care la începutul lunii august, Iza pleacă iar într-o tabără , o să ajungem și prin Turcia la un moment dat, iar la mare și tot așa.

Oana Roman: “Prima mașină pe care mi-am făcut mâna a fost practic o bătaie de joc, dar justificată”

Revenind la pasiunea ta pentru șofat. La ce vârstă ți-ai luat permisul?

La 21 de ani mi l-am luat, pentru că am plecat în Franța la școală și fiind la facultate mi-a fost foarte greu să fac și școala, să dau și examen, să dau și examen la facultate și atunci de-abia în 1997 mi-am luat permisul. Dar am avut un mare noroc pentru că pe vremea aceea, tata încă avea șoferi și aghiotant, care erau din garda veche, cei care fuseseră și la USLA pe vremuri, super profesioniști. Și practic șoferii lui tata m-au învățat să conduc într-un mare fel și le sunt recunoscătoare și astăzi după atâția ani, pentru că, slavă Domnului, nu am avut niciun fel de incidente de când am permisul și până acum.

Pe ce mașini ți-ai făcut mâna?

Prima mașină pe care mi-am făcut mâna a fost practic o bătaie de joc, dar justificată. Tata mi-a zis: “Eu nu am încredere, nu îți dau nicio mașină, ca să fie clar!” Ok, dar totuși trebuie să umblu cu o mașină. Ce fac? “Mișu, vecinul nostru din Calea Victoriei, de unde stăteam noi până la Revoluție, de la etajul 8, vezi că are o mașină.  Te duci pe Calea Victoriei, în parcare acolo, și îți dă Mișu o mașină.” Lumea își imaginează că mamă, la 18 ani, tata mi-a luat nu știu ce mașini. De unde? Absolut deloc.

Și mi-a dat Mișu o Dacie 1300 din 1984. Deci nu-ți poți imagina cum era mașina aia! Și tata mi-a zis: “Dacă tu te descurci cu mașina asta, te descurci cu orice mașină pe lumea asta. Dar începi cu asta!” Și m-am dus, m-am urcat singură la volan. Doamne! Deci mi-au tremurat picioarele în ziua aia până am ajuns la noi, în Primăverii. Țin minte că mergeam pe Aviatorilor și îmi tremurau picioarele și mâinile efectiv de emoție, că nu se conducea nici ușor mașina aia!

După care de la aceea am avut eu ambiția să am o mașină nouă. Am primit cadou o mașină de la niște prieteni de-ai lui tata, am primit un Peugeot 205 Roland Garros Cabriolet, a fost o super mașină cu care m-am descurcat super bine. Tata nu mi-a luat mașină. Mi-a zis: “Îmi pare foarte rău, ești deja mare, ai terminat facultatea, apucă-te de muncă și descurcă-te!” Și m-am descurcat. Prima mașină mi-am cumpărat-o din banii mei.

Oana Roman: “Tata nu mi-a cumpărat nicio mașină niciodată”

La ce vârstă ți-ai cumpărat prima mașină?

Aveam 23-24 ani. Am făcut un business cu cineva și am primit un comision. Și din banii ăia m-am dus direct la Porche România și mi-am cumpărat un Wolswagen Golf 4, de-abia apăruse, era bombă mașina. Și când m-am dus acasă și m-a văzut tata mi-a zis: “Ce e mașina asta?” Mi-am cumpărat-o. “Din ce bani?” Treaba mea! “Sper că nu ai făcut vreo nenorocire ceva”. M-am descurcat, am muncit cinstit, am câștigat bani și prima mașină am cumpărat-o din banii mei. După care mi-am cumpărat o altă mașină tot din banii mei, tata nu mi-a cumpărat nicio mașină niciodată! Mi-am luat un Audi TT, a fost al doilea din România. L-am cumpărat de la un prieten de-al meu, care luase mașina pentru soția lui și dupa aceea ea a vrut să își schimbe mașina și am cumpărat-o eu. Am prins-o la un preț mai bun. Și după aceea tot așa.

În prezent ce mașină conduci?

Conduc un Peugeot 3008, super mașină, pe care anul acesta o să o schimb cu modelul nou, că o am deja de aproape 4 ani. Și eu așa fac: le iau în leasing și după aceea când ies din garanție, îmi cumpăr mereu alta nouă, le schimb, continui să plătesc leasing.

Foto: Instagram

Publicat: 03 iul. 2024, 17:00 Autor: Andreea Archip Vedete
Pe aceeași temă
×