Ce au făcut francezii pentru Rona Hartner. Sora actriței, uimită de gest: ”Vă mulțumim!”

Publicat: 29 nov. 2023, 14:47 Autor: Alina Nistor Vedete

Rona Hartner a primit elogii din partea presei franceze după decesul său. De asemenea, în Franța s-a ținut o slujbă de comemorare în onoarea regretatei artiste.

Rona Hartner a trăit în Franța timp de peste două decenii, unde de altfel și-a petrecut și ultimele clipe de viață. În orașul Toulon, unde actrița a murit, a avut loc o ceremonie specială cu doar câteva zile înainte ca trupul neînsuflețit al Ronei Hartner să ajungă în România.

De asemenea, după decesul său, numeroase publicații din Franța i-au adus un omagiu vedetei. Liberation a numit-o pe Rona Hartner „franco-română”: „Premiată la Locarno pentru rolul din ‘Gadjo Dilo’ de Tony Gatlif, franco-româna a murit joi, 23 noiembrie, la Toulon. Ea câștigase premiul pentru interpretare feminină la Locarno și era o cântăreață a scenei electro-balcanice”, notează Liberation.

Rona Hartner avea un loc special în inimile comunității creștine din Toulon și era apreciată de localnici. La priveghiul organizat în Franța au participat mai mulți prieteni și colegi de breaslă ai artistei. Emoționată de gestul făcut de francezi, sora Ronei Hartner a ținut să transmită un mesaj.

„Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care au participat și au organizat acest priveghi seara trecută. Biserica era plină de prieteni și muzicieni. Vă mulțumim tuturor pentru cuvintele și mărturiile frumoase scrise, vă mulțumim pentru muzica pe care a iubit-o atât de mult, vă mulțumim că ne-ați ajutat să trecem peste aceste vremuri onorând viața Ronei”, este mesajul scris de Rinda, sora ei, pe Facebook.

Priveghiul Ronei Hartner în Franța (sursa FOTO: Facebook)

Rona Hartner a murit după o luptă grea cu cancerul

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după o lungă și dificilă luptă cu cancerul. Familia și apropiații au sperat la o minune până în ultimul moment, dar din păcate nu s-a întâmplat acest lucru.

Rinda Hartner a publicat pe pagina ei de Facebook o imagine de doliu, cu o lumânare aprinsă. În ciuda eforturilor depuse de către medici, Rona Hartner s-a stins din viață joi, 23 noiembrie, pe patul de spital. Anunțul a fost făcut de sora ei.

De asemenea, Rinda Hartner a dezvăluit faptul că trupul neînsuflețit al Ronei va fi depus miercurea viitoare la capela Cimitirului Bellu catolic, iar înmormântarea va avea loc vineri, pe 1 Decembrie, la ora 12.00, chiar de Ziua României.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 29 nov. 2023, 14:47 Autor: Alina Nistor Vedete
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă