Catalin Maruta, despre sarbatori: „Craciunul meu cel mai frumos e LINISTE. E despre ACASA si inseamna liniste”

Publicat: 23 Dec. 2018, 12:51 Vedete

Prezentatorul emisiunii La Maruta, de la PRO TV, a vorbit despre sarbatoarea Craciunului si ce inseamna pentru el.

Catalin Maruta a vorbit despre sarbatori si copilarie, in prag de Craciun. Vedeta PRO TV si-a adus aminte de copilaria lui, cum ii scria el lui Mos Craciun, dar si despre colinde. La final de 2018, cel mai indragit prezentator a ”dat din casa”, spre deliciul fanilor care il iubesc.

“Văd şi simt sărbătorile de ieri ca şi cum aş fi şi acum acolo, de câte ori ma întorc cu gândul în copilărie. Mă teleportez pur şi simplu şi stiu exact unde era perdeaua în camera bunicii mele, unde erau icoanele, unde era soba, de unde sărea motanul Costică pe mine. A rămas cu mine mirosul de portocale – ACEL MIROS, pentru ca parcă portocalele de ieri nu se simt ca cele de azi. Şi parcă văd pe şifonier bananele cumpărate verzi şi puse să se coacă. Şi ţin foarte bine minte mirosul care anunţa sărbătoarea: acela de dupa curăţenia generală, care parcă era mai curăţenie ca azi, când avem atâţia detergenţi.

Catalin Maruta, despre sarbatori si copilarie

Un moment foarte viu în minte e cel în care chiar am simţit că există Moşu’: mă uitam pe fereastră, stateam cu nasul turtit pe sticla îngheţată şi când m-am întors, apăruseră cadourile. Am ştiut şi simţit atunci că există Moşu’. La fel îmi amintesc de momentul în care a venit tata cu un sac de cadouri şi mi-a zis că s-a întâlnit cu Moşu’pe tren. A fost magic. Cel mai frumos cadou din acel sac era un binoclu pe care mi-l amintesc perfect.

Îmi mai amintesc de momentele în care mergeam cu bunica mea la Biserică şi văd exact unde stătea acolo. Şi simt LINIŞTEA. Şi imi e dor să merg, ca la noi, în Oltenia, în “piţărăi”, aşa se spune. Ne strângeam toţi copiii şi bătrânii satului şi luam casele la rând, la colindat. Şi eram toţi la întrecere, cine umple mai repede sacul. Aaaaa, şi îmi lipsesc brazii copilăriei, în care puneam bomboane din care râmânea doar ambalajul agăţat-pentru că ciocolata o mâncam-şi vată care o puneam ca să pară pomul nins.

Continuarea articolului »

Publicat: 23 Dec. 2018, 12:51 Vedete
Pe aceeași temă