Soriciul de porc: ce contine si cate calorii are. Cat rau face persoanelor cu probleme de sanatate

Publicat: 22 dec. 2018, 18:41 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Sarbatoarea Craciunului e aproape si, pe langa bucatele traditionale gatite de gospodine, oamenii asteapta sa se infrupte si din sorici.

Dar tu stii ce contine soriciul de porc? Azi vom vorbi despre caloriile pe care le are, dar si valorile nutritionale. Este indicat sa stii exact ce impact are asupra organismului tau, mai ales daca suferi de o boala sau o afectiune temporara.

Cate calorii au 100 g de sorici

563 de calorii
35 de grame de grăsimi
63 de grame de proteine
3 grame de sodiu
80 mg potasiu

Ca sa fiti siguri ca nu veti aduna prea multe calorii mancand sorici, razuiti cat mai bine grasimea de pe fiecare fasie.

Beneficii sorici de porc

Acest aperitiv traditional romanesc este o gustare calorica, dar poate fi si benefic. Conteaza doar sa fie consumat cu moderatie. Soriciul are un continut ridicat de proteine si grasimi. Este gustarea perfecta dintre mese. Tine de foame si ofera energie.

Soriciul de porc contine grasimi nesaturate si acid oleic, regasit si in uleiul de masline. Grasimile acestea sunt benefice inimii. Soriciul poate fi consumat si de diabetici. Este bogat in colagen, ca si pielea si oasele de pui.

Colagenul ajuta la redobandirea elasticitatii pielii, sanatatii oaselor si articulatiilor. Sodiul din sorici este esential pentru eglarea absorbţiei glucozei, funcţia cerebrală şi prevenirea retenţiei de apă din organism. Persoanele cu tensiune arterială crescută trebuie să evite consumul ridicat.

Interdictii la sorici de porc

Persoanele cu hipertensiune sau colesterol marit nu au voie sorici. Este greu digerabil si nu pica bine celor care au probleme hepatice, biliare sau pancreatice. Persoanele care nu produc suficient acid gastric şi enzime pancreatice trebuiesă evite consumul. Pot apărea crampe stomacale, constipaţie şi senzaţie de vomă.

Soriciul din comert nu este indicat. Unii producători folosesc glutamat monosodic pentru a da un gust mai bun. Dar este un aditiv cu efecte averse ca: dureri de cap, cresteri in greutate, indigestie si afectiun hepatice.

Sursa: csid.ro

Publicat: 22 dec. 2018, 18:41 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă