Cat de periculoase sunt sticlele de plastic! E dezgustator ce se intampla daca folosesti acelasi recipient timp de o saptamana

Publicat: 04 iun. 2018, 14:26 Autor: madalina m. Life

Sticlele de plastic nu ar trebui niciodata refolosite in special in zilele de vara.

Persoanele care obisnuiesc sa refoloseasca sticlele de plastic isi pun in pericol sanatatea. Daca te numeri printre ele, ar trebui sa renunti imediat la acest obicei, pentru ca aceste recipiente iti fac mai mult rau decat ai putea crede.

Chiar daca asigura o hidratare mai simpla, pentru ca peste tot sunt comercializate astfel de sticle, acestea nu ar trebui folosite de mai multe ori, odata ce sunt golite de continut, si aruncate de urgenta, pentru ca sunt extrem de periculoase pentru organism.

Cat de periculoase sunt sticlele de plastic

Sticlele de plastic de unica folosinta pot contine compusi toxici, dar si bacterii daunatoare. Specialistii ii avertizeaza in acest sens pe toti cei care obisnuiesc sa foloseasca acelasi recipient de plastic din care ajung sa bea chiar si cateva zile la rand.

Plasticul contine un compus denumit bisfenol, care e foarte toxic si despre care se crede ca ar interactiona cu hormonii sexuali. „Chimicalele din plastic pot avea efecte asupra fiecarui sistem din organism. Pot afecta ovulatia si pot creste riscul unor probleme hormonale precum sindromul ovarelor polichistice, endometrioza si cancerul de san”, a spus dr. Marilyn Glenville, potrivit theindependent.co.uk.

Bisfenolul poate trece in bauturi, insa specialistii sustin ca e necesara efectuarea mai multor studii pentru a stabili cu exactitate efectele pe care le are, in timp, asupra organismului uman.

Cat de periculoase sunt sticlele de plastic

Pe langa acesti compusi toxici, sticlele de plastic ajung fie pline de bacterii, un risc urias atunci cand sunt refolosite chiar si de doua sau trei ori. Intr-un studiu realizat de catre „Treadmill Reviews”, oamenii de stiinta au descoperit informatii infioratoare atunci cand au analizat cu atentie sticlele de plastic.

Acele recipiente erau folosite de catre atleti intr-un interval de o saptamana, iar astfel s-a descoperit ca cel mai mare numar de bacterii atingea 900.000 de colonii pe centimetru patrat!

Acest numar de bacterii de pe sticlele de plastic il depaseste cu mult pe cel capacul de toaleta. Totodata, 60% dintre acele bacterii pot provoca boli. Solutia ar fi ca dupa ce o sticla de plastic e golita sa fie reciclata, iar in locul ei se pot folosi recipiente din sticla sau metal.

Publicat: 04 iun. 2018, 14:26 Autor: madalina m. Life
Tags:
Pe aceeași temă