Cat costa fertilizarea in vitro si ce presupune acest procedeu

Publicat: 14 Jan. 2019, 17:26 Parenting

Multe cupluri apeleaza la fertilizarea in vitro atunci cand nu pot obtine un copil pe cale naturala sau alte procedee au dat gres.

Cat costa fertilizarea in vitro

Insa pentru a intelege cum decurge acest proces de fertilizare, trebuie sa stiti ce inseamna acest procedeu si ce presupune, fiindca nu este chiar cea mai usoara cale si nici nu da garantia de 100% de care aveti nevoie.

Ce este fertilizarea in vitro

Cat costa fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro este un procedeu prin care ovulul este fertilizat de spermatozoid in vitro, si nu in interiorul corpului. Astfel, se recolteaza unu sau chiar mai multe ovule din uterul unei femei dupa care sunt fertilizate de spermatozoizi intr-un lichid special.

Zigotul, asa cum se mai numeste ovulul fertilizat, se mentine intre doua si sase zile ina cel lichid apoi se implanteaza femeii in cauza. Aceasta poate sa fie chiar cea de la care s-au preluat ovulele sau poate sa fie o alta femeie, numita mama surogat.

De obicei aceasta procedura se face atunci cand un cuplu, din varii motive, nu poate avea copii sau femeia prezinta riscuri la conceperea si mentinerea unei sarcinii pe toata durata acesteia.

Insa tehnica nu este aceeasi peste tot, aceasta poate varia de la o clinica la alta, in functie de metodele adoptate de acestea sau in functie de circumstantele particulare prezentate de pacient.

Inainte de a se incepe procedura fertilizarii in vitro, pacientii sunt obligati sa semneze o serie de documente pentru a-si da acordul pentru inceperea tratamentului si sa faca analize de sange pentru a se depista daca prezinta boli precum hepatita B, C sau virusul HIV.

Cat costa fertilizarea in vitro

Aceasta procedura nu este deloc ieftina, iar cuplurile trebuie sa scoata ceva bani din buzunar pentru achitarea acesteia. Preturile variaza de la o clinica la alta, insa media ar fi de 6.000 de lei.

De retinut un lucru important! De cele mai multe ori, aceasta procedura nu are un succes de 100% din prima, astfel ca este necesar sa se repete, iar costurile garantat vor fi si mai mari. Asa ca trebuie sa va faceti multe calcule inainte de a apela la fertilizarea in vitro.

Sursa: bebee.ro

Publicat: 14 Jan. 2019, 17:26 Parenting
Pe aceeași temă