Casa de la tara din anii 1950. Ce secret urias ascunde. Pare normala, dar cand intri in ea…

Publicat: 14 oct. 2017, 19:01 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

Casa de la tara din anii 1950. A fost construita in 1952, mai exact, si pare o casa normala de tara. Dar nu este asa! Scopul ei este sa adaposteasca 600 de suflete. Constructia pare, de afara, locuinta de familie bine ingrijita si de moda veche.

Conform Mirror.co.uk, aceasta ascunde un secret. Casa este un fost sit al unui buncar secret britanic. Rolul ei a fost ca, in timpul Razboiului Rece, sa adaposteasca 600 de oameni. Printre ei se numara si Primul Ministru din acel an.

Situl Kelvedon Hatch din Essex are dormitoare, o cantina si un teatru. Toate incaperile sunt conectate intre ele prin tuneluri subterane.

Casa de la tara din anii 1950

Casa de la tara din anii 1950 buncarIn prezent, buncarul este detinut de Mike Parrish. L-a obtinut dupa ce guvernul a decis ca nu mai are nevoie de el. Mike Parrish a transformat casa in atractie pentru iubitorii de istorie. Aici pot sa viziteze toate incaperile.

Casa de la tara din anii 1950 buncarProprietatea este cea mai mare si mai adanca locatie folosita ca buncar in Razboiul Rece. Pe langa dormitoare, mai are o camera de telecomunicatii, radio si pereti de beton armat.

Bucataria e mare si spatioasa, construita pentru a face mancare la 600 de oameni. Buncarul are si propria sala de operatii. Accesul se face printr-un tunel mare care da in exterior. Pamantul pe care buncarul a fost construit apartine familiei lui Mike de cateva generatii.

Casa de la tara din anii 1950

Casa de la tara din anii 1950 buncar„Buncarul a fost, initial, o statie RAF ROTOR. Apoi a devenit un centru civil de aparare si a devenit sediu general ulterior. A fost construit pentru 600 de militari si civili, posibil si pentru Primul Ministru.

Casa de la tara din anii 1950 buncarEra facut pentru a asigura supravietuirea in cazul unui razboi nuclear. In tunel se aflau si paturi pliante pentru a acomoda cele cateva sute de civili si militari. Acestia urmau sa fie cazati unde se putea, in caz de razboi.

Costurile au fost insa mari, in jur de 3 milioane de lire pe an pentru a fi pregatite de razboi. Asa ca am cumparat buncarul inapoi in 1992″, sustine Mike, actualul proprietar.

Publicat: 14 oct. 2017, 19:01 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă