Florin Piersic a ajuns la spital cu septicemie după prima operaţie! Medicii sunt rezervaţi cu privire la starea actorului

Publicat: 08 mai 2024, 17:01 Autor: Hermina Hagianu Vedete
Florin Piersic a ajuns la spital cu septicemie după prima operaţie! Medicii sunt rezervaţi cu privire la starea actorului

Florin Piersic a suferit în ultima săptămână două intervenţii chirurgicale. Prima la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, iar a doua la Institutul Inimii din Cluj. Ulterior, marele actor a fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București. În prezent, medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea sa de sănătate şi asta pentru că după prima operaţie, maestrul a ajuns la spital cu septicemie, iar infecţia s-ar fi extins.

Medicii care s-au ocupat de Florin Piersic au făcut noi declaraţii despre starea acestuia de sănătate.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui.

Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică.

Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat medicul Horia Roşianu.

11 medici l-au operat pe Florin Piersic

Medicul de la Institutul Inimii din Cluj a explicat şi cum a decurs operația la care Florin Piersic a fost supus chiar în ziua de Paște. Marele actor a fost operat de o echipă formată din 11 medici. Cadrele medicale au depus eforturi uriaşe pentru a-l salva.

„Am reuşit să strângem până duminica dimineaţa o echipă formată din 11 colegi. Practic toţi au dat curs acestei invitaţii parcă de-a dreptul cu drag venind în sfântă zi de duminica Paştilor, dimineaţa, pentru a organiza această operaţie.

Au fost colegi din terapie intensivă, au fost colegi de chirurgie cardiovasculară care au rămas în stand-by pentru că dacă se întâmpla o complicaţie majoră trebuia intrat de urgenţă în sala de operaţie, au fost asistente dedicate, au fost alţi colegi cardiologi care au concurat cu toţii la bunul mers al acestei proceduri.

În condiţii de linişte, cu meticulozitate, am abordat această intervenţie pe care am efectat-o, aş spune, într-un timp record, în 45 de minute de la începerea intervenţiei şi până la pansamentul final, procedura a fost efectuată. Timpul efectiv de extragere din inimă a sondelor a fost de aproximativ trei minute”, a mai spus Horia Roşianu.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 08 mai 2024, 17:01 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×