Cantaretul José José a murit! „El Príncipe de la Canción” avea 71 de ani

Publicat: 29 Sep. 2019, 13:30 Vedete

Veste trista pentru toti fanii muzicii latino, fiindca azi artistul a plecat catre ingeri.

Cantaretul José José a murit! Supranumit „El Príncipe de la Canción” (Printul cântecului), a murit in decursul zilei de ieri, la Miami, din cauza cancerului la pancreas, potrivit Variety.

José José avea 71 de ani si o cariera stralucita in spate. Pe numele sau real José Rómulo Sosa Ortiz, a cunoscut succesul in anii 1970 cu „El triste”, piesa interpretata la festivalul OTI.

Cantaretul José José a murit!

Cantaretul José José a murit

Cariera lui a fost exceptionala, desfasurata pe parcursul a nu mai putin de patru decenii, in care albumele lui au fost vandute in milioane de exemplare.

Piesele lui au fost tot timpul in topuri, cu single-uri precum „De Pueblo en Pueblo”, „Hasta Que Vuelvas”, „Sentimientos”, „Paloma” sau „Gavilan o Paloma”.

Insa asta nu e tot, roadele muncii lui s-au cunoscut la scurt timp dupa lansare. José José a fost de sase ori nominalizat la premiile Grammy, prima primind-o în 1984, pentru albumul „Secretos”.

Insa asta nu e tot, fiindca a mai fost selectat pentru piesa „Por ella” si albumul „Reflexiones”, in 1985, primind pana in 1988 cate o nominalizare in fiecare an. Chiar a fost recompensat cu niciun trofeu, a avut multe realizari de care a fost mandru.

Publicat: 29 Sep. 2019, 13:30 Vedete
Pe aceeași temă