Cancerul de san poate fi vindecat! Un nou tratament reduce riscul de recidiva

Publicat: 29 Sep. 2019, 11:14 Life
Cancerul de san poate fi vindecat! Un nou tratament reduce riscul de recidiva

Vesti bune pentru toate femeile care sufera de cancer la san. Se pare ca s-a gasit solutia mult asteptata.

Cancerul de san poate fi vindecat! Tratarea cancerului de san triplu-negativ prin imunoterapie, impreuna cu chimioterapia, poate reduce destul de mult riscul de recidiva, conform unor rezultate provizorii, considerate „extrem de promitatoare”, prezentate in urma unui studiu citat duminica de Press Association.

S-a efectuat un studiu clinic privind efectul imunoterapiei si al chimioterapiei si a demonstrat „o activitate promitatoare antitumorala” la femeile cu varste cuprinse intre 22 si 80 de ani, conform autorului principal al cercetarii, Peter Schmid, de la Queen Mary University din Londra si St Bartholomew’s Hospital.

Cancerul de san poate fi vindecat!

Cancerul de san poate fi vindecat

Se pare ca acest tip de cancer triplu-negativ apare in aproximativ 15% dintre cazuri de cancer mamar si „cancerul de san triplu-negativ este o forma deosebit de agresiva de cancer cu potential devastator asupra vietilor” persoanelor afectate.

„Am căutat cu disperare opţiuni mai bune de tratament. Aceste rezultate preliminare sugerează că adăugarea imunoterapiei la chimioterapie conduce la reducerea substanţială a recurenţelor acestei forme de cancer de sân.

Acestea sunt rezultate preliminare, dar sunt foarte promiţătoare. Dacă prevenim revenirea cancerului, putem vindeca mai mulţi pacienţi, însă avem nevoie de date pe termen mai lung pentru a confirma acest lucru”, a mai spus acesta, potrivit Antena3.

84 de paciente au beneficiat de imunoterapie cu pembrolizumab, imediat dupa operatie iar 390 de persoane au primit un placebo. Ambele grupuri au urmat chimioterapie.

Insa, pacientele care au beneficiat de imunoterapie au avut sanse ridicate de a se vindeca de cancer in comparatie cu cele din al doilea grup.

Astfel ca 64,8% dintre cele care au beneficiat de imunoterapie nu au prezentat semne de cancer in tesuturi, in comparatie cu 51,2% dintre cele tratate prin chimioterapie.

Publicat: 29 Sep. 2019, 11:14 Life
Pe aceeași temă