Când va intra România în carantină totală. Autoritățile au făcut un anunț oficial

Publicat: 26 Nov. 2020, 09:08 Arhiva

În cursul serii de miercuri, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut mai multe afirmații, printre care și faptul că nu se va impune carantină decât în zonele unde rata de infectare cu noul coronavirus este mai are, transmiterea este accentuată.

Seara trecută, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut mai multe declarații în privința unei carantinări generale: carantina se impune doar în zonele în care există o transmitere accentuată și unde alte măsuri nu au dat rezultate. Pentru Capitală nu s-a întrunit încă punctajul pentru carantinare.

”Cazurile care vin, sau infecţiile care vin, se produc în prespital, nerespectând nişte reguli. Că vrem sau nu vrem, trebuie să recunoaştem. Noi suntem cei care primim aceste cazuri, suntem aceeaşi oameni, gestionăm medical o pandemie. Cred că eforturile ar trebui să fie susţinute şi comune. Încercăm tot noi să limităm partea de prespital, introducând acele reguli şi uneori până la carantină. Nu închizi o ţară, închizi efectiv zonele în care vezi că transmiterea este accentuată, impunând şi alte reguli. Dar carantina este ultima dintre ele”, a transmis Nelu Tătaru, potrivit Adevărul.ro.

Nelu Tătaru, despre carantinarea Capitalei: ”București nu se încadrează”

Ministrul Sănătății a mai transmis faptul că Municipiul București nu se încadrează pentru o posibilă carantinare.

”O carantinare a unei localităţi implică mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem, cumulat în ultimele 14 zile. Sunt câteva criterii minore, majore, dar sunt criteriile majore de exemplu existenţa şi ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90 la sută secţia şi terapia intensivă sunt 20 de puncte. Dacă sunt ocupate doar secţia sau doar ATI- 15 puncte. În acest moment Bucureşti nu se încadrează”, a mai spus oficialul.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 26 Nov. 2020, 09:08 Arhiva
Pe aceeași temă