Când se va termina al treilea val al pandemiei. Alexandru Rafila a oferit răspunsul mult așteptat

Publicat: 16 apr. 2021, 09:11 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Când se va termina al treilea val al pandemiei. Alexandru Rafila a oferit răspunsul mult așteptat

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, spune că cel de-al treilea val al pandemiei va trece când numărul bolnavilor din terapie intensivă va scădea. Totodată, Rafila crede că până în august vor fi vaccinaţi 5 milioane de români.

Alexandru Rafila a spus, joi seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele şase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

„Am ajuns de la 6.000 la 3 – 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când lucrul acesta se va reflecta şi în scăderea numărului de pacienţi internaţi, mai ales la terapie intensivă. Atunci putem să spunem că am trecut de valul trei”, a afirmat Rafila.

În ceea ce priveşte o declaraţie anterioară, potrivit căreia 1 august este o dată bună pentru vacanţe, Rafila a afirmat că vrea să spună tuturor să avem vacanţe liniştite, sigure, fără restricţii de transport: „e o dată bună să ne vaccinăm până în 1 august”.

Până la acea dată, însă, nu poate fi atinsă ţinta de 10 milioane de vaccinaţi, 5 milioane fiind o cifră rezonabilă, cu condiţia ca de mâine să înceapă o campanie eficientă.

Boala care se poate declanșa în corpurile oamenilor, după ce se infectează cu noul coronavirus

Din ce în ce mai multe persoane au probleme mari de sănătate, după ce se infectează cu noul coronavirus. Mai mulți oameni au descoperit că ficatul este afectat destul de tare de virus, acesta fiind și cauza apariției hepatocitolizei. Pe lângă ficat, și alte organe sunt inflamate. Totuși, nu a fost depistată o cauză anume a apariției infamației. Potrivit sursei citate, afecțiunea respectivă, dacă este provocată de tromboze, se folosesc anticoagulante. Dacă de vină este medicația, atunci medicamentele sunt eliminate.

„Au fost notate mai multe motive. Poate să fie o injurie hepatică directă, poate să fie pe cauză de inflamaţie. Poate să fie pe microtrombozele care apar în covid, poate să fie şi pe medicamentaţia folosită. Au fost raportaţi în cadrul pacienţilor COVID, pacienţi care aveau de dinainte afectări hepatice şi aveau hepatocitoliză”, a declarat gastroenterologul Teodora Spătaru, arată Mediafax.ro.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 16 apr. 2021, 09:11 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×