Alexandru Rafila despre valul 3 al pandemiei: ”Peste 30 de zile ne aşteptăm la o scădere a cazurilor”

Publicat: 09 Apr. 2021, 09:14 Arhiva
Alexandru Rafila despre valul 3 al pandemiei: ”Peste 30 de zile ne aşteptăm la o scădere a cazurilor”

Medicul Alexandru Rafila susţine că numărul românilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 va începe să scadă peste 30 de zile. Specialistul spune că îşi bazează declarația pe situaţia actuală din spitale.

Invitat într-o emisiune TV, Alexandru Rafila a vorbit despre valul trei al pandemiei şi a spus că numărul românilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 va începe să scadă peste o lună.

„Eu cred că vom intra într-o perioadă de descreştere. Mă uit în spital, la ATI. Cred că peste încă 30 de zile va fi o scădere, mai aşteptăm încă o lună de zile”, a spus Alexandru Rafila la Aleph News.

Alexandru Rafila a mai spus că în ceea ce priveşte certificatul verde de călătorie, acesta nu trebuie să producă discriminări.

„Trebuie să existe o facilitate, dar nu trebuie să existe discriminare. Trebuie să se testeze”, a precizat Rafila.

Bilanț coronavirus România

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 993.613 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 890.528 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.214 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 07.04.2021 (10:00) – 08.04.2021 (10:00) au fost raportate 172 de decese (99 bărbați și 73 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

 

 

Publicat: 09 Apr. 2021, 09:14 Arhiva
Pe aceeași temă