Alertă! Tulpina britanică a coronavirusului afectează mai mult tinerii

Publicat: 13 Apr. 2021, 11:01 Arhiva

Tulpina din Marea Britanie afectează din ce în ce mai mulți tineri, arată studiile efectuate de specialiștii din Statele Unite ale Americii. Din ce în ce mai mulți tineri americani sunt spitalizați, după ce se infectează cu noul coronavirus și dezvoltă stări grave.

În Statele Unite ale Americii, tulpina britanică a devenit predominantă și afectează în mod special persoanele tinere, spre deosebire de varianta originală a coronavirusului. Potrivit dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, ”numărul cazurilor de Covid-19 şi vizitele la camerele de urgenţă sunt în creştere. Vedem aceste creşteri la adulţii mai tineri, dintre care majoritatea nu au fost încă vaccinaţi”.

”Varianta B.1.1.7 are mutaţii care îi permit să se lege mai mult de celule. Gândiţi-vă la această mutaţie ca la o înrăutăţire a virusului”, a declarat dr. Jonathan Reiner, analist medical şi profesor de medicină şi chirurgie la Universitatea George Washington, transmite Adevărul.ro.

Mai mult decât atât, există și o explicație, transmis specialiștii. Persoanele în vârstă, o mare parte dintre ele, au fost vaccinate împotriva noului coronavirus, spre deosebire de tineri, de aceea aceștia sunt expuși mai mult spre îmbolnăvire. În luna martie, de exemplu, în New Jersey, a avut loc o creștere a spitalizărilor de 31% în rândul persoanelor tinere.

Boala care se poate declanșa în corpurile oamenilor, după ce se infectează cu noul coronavirus

Din ce în ce mai multe persoane au probleme mari de sănătate, după ce se infectează cu noul coronavirus. Mai mulți oameni au descoperit că ficatul este afectat destul de tare de virus, acesta fiind și cauza apariției hepatocitolizei. Pe lângă ficat, și alte organe sunt inflamate. Totuși, nu a fost depistată o cauză anume a apariției infamației. Potrivit sursei citate, afecțiunea respectivă, dacă este provocată de tromboze, se folosesc anticoagulante. Dacă de vină este medicația, atunci medicamentele sunt eliminate.

„Au fost notate mai multe motive. Poate să fie o injurie hepatică directă, poate să fie pe cauză de inflamaţie. Poate să fie pe microtrombozele care apar în covid, poate să fie şi pe medicamentaţia folosită. Au fost raportaţi în cadrul pacienţilor COVID, pacienţi care aveau de dinainte afectări hepatice şi aveau hepatocitoliză”, a declarat gastroenterologul Teodora Spătaru, arată Mediafax.ro.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 13 Apr. 2021, 11:01 Arhiva
Pe aceeași temă