Ce spune Alexandru Rafila despre redeschiderea școlilor: ”Mie mi se pare absolut inacceptabilă această pasare a responsabilităţii…”

Publicat: 08 Jan. 2021, 14:23 Arhiva
Ce spune Alexandru Rafila despre redeschiderea școlilor: ”Mie mi se pare absolut inacceptabilă această pasare a responsabilităţii…”

Şcolile ar putea fi redeschise pe 8 februarie. Redeschiderea unităților de învățământ depinde de situaţia epidemiologică din viitorul apropiat. Comitetul ştiinţific al CNSU nu a mai fost convocat de 4 luni, spune Rafila.

Alexandru Rafila a explicat aseară, în cadrul unei emisiuni TV care e situaţia, de fapt. Totul ar depinde de situaţia epidemiologică de la nivelul ţării în acel moment.

„Mie mi se pare absolut inacceptabilă această pasare a responsabilităţii. Comitetul ştiinţific al acestui Comitet de Situaţii de Urgenţă de patru luni nu a mai fost convocat, iar recomandarea Institutului Naţional de Sănătate Publică a fost clară pentru deschiderea şcolilor.

Această discuţie referitoare la contextul epidemiologic este o falsă discuţie. Eu sunt foarte îngrijorat în legătură cu date de 8 februarie pentru că am auzit două declaraţii. Una a domnului ministru Câmpeanu şi una a celui mai înalt responsabil din România în acest moment, domnul prim-ministru Cîţu, care ne-au explicat că dacă va scădea numărul de cazuri se vor deschide şcolile. Dacă nu, nu se vor deschide pe 8”, spune Rafila.

Bilanț coronavirus România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.841 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 16.506 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.01.2021 (10:00) – 08.01.2021 (10:00) au fost raportate 96 de decese (60 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

89 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 08 Jan. 2021, 14:23 Arhiva
Pe aceeași temă