Cand nu canta, Anna Lesko gateste Sushi Maki. Reteta e simpla si delicioasa

Publicat: 30 Jan. 2017, 17:31 Retete & Diete
Cand nu canta, Anna Lesko gateste Sushi Maki. Reteta e simpla si delicioasa

Anna Lesko stie sa imbine armonios viata personala si cariera. Daca nu este plecata pe la vreun concert, atunci petrece timp cu fiul ei si gateste. Una dintre retetele pe care ea ni le recomanda este sushi maki, foarte usor de gatit.

Ingrediente:
1 portie orez pentru sushi
300 gr somon file (sau alt peste; sau surimi)
1 castravete
foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia

Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic pentru a nu se murdari.
Somonul il taiati fasiute mici, iar castravetele il taiati felii si feliile le taiati betisoare (julienne).
Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
Asezati pe foaie un strat subtirel de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
Ungeti orezul cu putin wasabi (in partea opusa zonei lasate libere). Asezati fasii de somon si apoi betisoarele de castraveti peste wasabi.
Rulati folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat. Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
Repetati pana terminati orezul sau somonul.
Sushi se serveste cu wasabi, ghimbir in saramura si sos de soia.

Publicat: 30 Jan. 2017, 17:31 Retete & Diete
Pe aceeași temă