Când intră în vigoare, de fapt, starea de alertă. Ce se întâmplă în weekendul 16-17 mai

Publicat: 13 May. 2020, 10:37 News

Odată cu ieșirea din starea de urgență, țara noastră va intra în starea de alertă, arată autoritățile. Dar ce se va întâmpla în weekendul acesta care urmează, 16-17 mai 2020?

În data de 15 mai, în România se sfârșește starea de urgență. Dar până la intrarea în vigoare a tării de alertă, rămân ”în aer” trei zile de vid legislativ, arată Cancan.

Astfel, ce se va întâmpla în aceste zile, până luni? Un senator român susține că există o posibilitate ca Președintele României, Klaus Iohannis, să prelungească și peste weekend starea de urgență, pentru ca românii să respecte măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Când intră în vigoare, de fapt, starea de alertă. Ce se întâmplă în weekendul 16-17 mai

„Am văzut puţin mai devreme declaraţia preşedintelui Iohannis, dar, din păcate, nu am văzut nicio vorbă despre ce se întâmplă cu cele trei zile în care, practic, românii nu vor avea niciun fel de reglementare. Am auzit însă încă o dată un apel al preşedintelui Iohannis către Parlament la responsabilitate.

Parlamentul României, ca de obicei, a fost responsabil, va vota astăzi în scurt timp în Senat proiectul de lege, vom trimite astăzi către Cameră, Camera Deputaţilor se va mobiliza mâine pentru un vot în procedură de urgenţă şi îl vom trimite în procedura de promulgare. Dar, cu toate aceste eforturi ale parlamentarilor, rămân în continuare trei zile până la momentul la care orice formă de modificare va fi în Monitorul Oficial cu efecte depline”, a declarat senatorul PSD Robert Cazanciuc, potrivit digi24.ro.

Publicat: 13 May. 2020, 10:37 News
Pe aceeași temă