Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre starea de urgență. Profesorul avertizează: ”Peste trei săptămâni…”

Publicat: 20 May. 2020, 09:00 News

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre starea de urgență, chiar dacă a fost ridicată din data de 14 mai, seara. Președintele României o poate reintroduce oricând, dacă situația din România se va înrăutăți.

Potrivit Cancan, Adrian Streinu-Cercel susține că românii au înțeles greșit starea de alertă și mulți ar fi făcut ”de capul lor”. De asemenea, Președintele României poate în orice moment să aleagă dacă trecem la starea de urgență din nou sau nu, în funcție de evoluția bolii. Profesorul Adrian Streinu-Cercel susține că vom afla peste trei săptămâni cât de mare este riscul.

„Avem două componente importante – prima e legată de virus: este un microorganism nou în natură, el a apărut în urmă cu câteva luni de zile, a ajuns să-și facă stadiile evolutive, exact ca un copil mic – e născut, începe să crească, se școlarizează, adică își crește virulența și agresivitatea și începe să atace, devine rebel.

În momentul în care devine rebel are niște momente de cumpănă, exact cum este și omul în viață. În aceste momente de cumpănă intervin autoritățile de sănătate publică. Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el și-a căpătat și virulență și agresivitate.

Când începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă”, a spus Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3, citează Cancan.

„Sper să nu se ajungă acolo și sper ca președintele României să nu fie nevoit să apese din nou butonul de urgență, pentru că un astfel de risc există, să știți. Peste trei săptămâni de acum încolo aflăm și cât de mare e acest risc”, a mai spus profesorul.

Publicat: 20 May. 2020, 09:00 News
Pe aceeași temă