Bomba pe piata media din Romania! Discovery discuta cumpararea Pro TV! E oficial

Publicat: 12 Jun. 2019, 15:14 Ciao.ro
Bomba pe piata media din Romania! Discovery discuta cumpararea Pro TV! E oficial

Se anunta schimbari puternice pe piata media din Romania in urmatoarea perioada.

Bomba pe piata media! Discovery discuta cumpararea Pro TV! Compania mama care detine Pro TV este in negocieri avansate pentru a se vinde catre un alt player international care este deja prezent pe piata din Romania.

Central European media Enterprises a anuntat inca de la inceputul anului ca va demara un proces de analiza a companiei prin care isi propunea inclusiv vanzarea companiei in totalitate sau anumite bucati din ea. Printre variante se afla inclusiv o recapitalizare sau o fuziune cu un partener strategic si se pare ca cei interesati nu s-au lasat prea mult timp asteptati.

Cele două companii care ar fi intrat pe lista scurtă a celor de la CME sunt Discovery (prezentă deja în România) și un fond de investiții, PPF Group. Informația a fost publicată de portalul CEETV, care citează un site din Cehia – Hlidaci, conform Pagina de Media.

„O sursă care și-a păstrat anonimatul a declarat site-ului Hlidaci că Petr Kellner – cel care controlează fondul de investiții PPF – este interesat de achiziția Nova TV, liderul pieței din Cehia. Este interesat nu doar de Nova, ci de întreaga companie CME. Sursa este descrisă ca „un fost manager de la Nova TV”, a scris CEETV.

 

Bomba pe piata media! Discovery discuta cumpararea Pro TV!

Potrivit aceleiași surse, pe lângă cele două companii, Discovery și PPF Group, de CME ar fi interesat și Ronald Lauder, fondatorul CME și acționar în companie (cu un procent minoritar).

Compania CME operează 30 de televiziuni în cinci țări, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Slovenia. Cele mai profitabile afaceri sunt în Cehia și România.

Mai multe detalii pe acest subiect puteti gasi aici.

Publicat: 12 Jun. 2019, 15:14 Ciao.ro
Pe aceeași temă