BNR a lansat doua monede dedicate vizitei Papei Francisc in Romania! Una dintre ele este de aur si are o valoare nominala de 500 LEI!

Publicat: 31 May. 2019, 14:45 Ciao.ro
BNR a lansat doua monede dedicate vizitei Papei Francisc in Romania! Una dintre ele este de aur si are o valoare nominala de 500 LEI!

Banca Nationala a Romaniei marcheaza intr-un mod extrem de important venirea Papei Francisc in Romania!

BNR a lansat doua monede dedicate vizitei Papei Francisc in Romania! Banca Naţională a României a lansat joi, 30 mai, în circuitul numismatic monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România.

BNR a lansat doua monede dedicate vizitei Papei Francisc in Romania

Aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,BUCUREȘTI’, Sanctuarul marian – ,,ȘUMULEU CIUC’, Catedrala Sfânta Treime – ,,BLAJ’, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,IAȘI’, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc ‘ROMÂNIA’ şi anul de emisiune ’2019′, stema României şi valoarea nominală ‘500 LEI’.

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,BUCURESTI’, Sanctuarul marian – ,,SUMULEU CIUC’, Catedrala Sfânta Treime – ,,BLAJ’, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,IASI’, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc ‘ROMANIA’ şi anul de emisiune ’2019′, stema României, valoarea nominală ‘50 BANI’ şi litera ‘N’ într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

BNR a lansat doua monede dedicate vizitei Papei Francisc in Romania!

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul şi blazonul Sanctităţii Sale Papa Francisc şi inscripţiile în arc de cerc ,,VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA’, perioada vizitei ,,31 MAI-2 IUNIE’, deviza acesteia ,,SA MERGEM IMPREUNA!’.

Tirajele acestei emisiuni numismatice sunt: 500 de bucăţi pentru moneda din aur; 10.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare; 1.000.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru circulaţie. Preţurile de vânzare sunt: 8.660,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

Publicat: 31 May. 2019, 14:45 Ciao.ro
Pe aceeași temă