Ce salariu ar putea avea Viorica Dăncilă la BNR

Publicat: 19 mai 2021, 08:59 Autor: Elena Arhiva
Ce salariu ar putea avea Viorica Dăncilă la BNR

Viorica Dăncilă va ocupa poziția de consultant pe strategie al Guvernatorului Băncii Nationale a României, Mugur Isărescu. Dăncilă va ocupa la Banca Națională a României funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Prima zi de lucru ar urma să fie 1 iunie, relatează Antena 3.

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională. Acest birou va fi în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat marți Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu. Criteriul de selectare a Vioricăi Dăncilă, dar și a lui Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid uși în Europa”, a explicat Adrian Vasilescu.

Viorica Dăncilă nu a dat concurs, a fost doar la un interviu. Contractul Vioricăi Dăncilă cu BNR a început pe 15 mai, după ce fostul premier a susținut interviul de angajare în urmă cu doua săptămâni. O comisie a analizat experiența Vioricăi Dăncilă și a decis că se poate ocupa de problemele care țin de strategia politică pentru pregătirea intrării României în zona euro. Potrivit BNR, funcția este similară cu cea a unui expert.

Unele voci susțin că salariul Vioricăi Dăncilă la BNR s-ar ridica la peste 2.000 de euro, relatează stirileprotv.ro.

Cine e Viorica Dăncilă

Potrivit CV-ului, Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor din Ploiești, iar în 1996 a intrat în PSD. Înainte să devină premier, a fost europarlamentar.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 19 mai 2021, 08:59 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă