Barbatul care a scapat de pedeapsa cu moartea de 3 ori! Ce s-a intamplat cu el chiar in fata calaului!

Publicat: 28 feb. 2019, 10:53 Autor: madalina m. Life

Un barbat a reusit sa scape de 3 ori de pedeapsa capitala. In mod surprinzator, el si-a vazut moartea cu ochii, dar a supravietuit!

Barbatul care a scapat de pedeapsa cu moartea se numeste Byson Kaula. Acesta a fost gasit vinovat de crima si condamnat, in anul 1992. Povestea lui este una de-a dreptul incredibila. Pe langa faptul ca si-a intalnit destinul de atatea ori, el s-a bucurat parca de interventia divina.

Cel condamnat la moarte a spus ca a ajuns intr-o asemenea situatie din cauza vecinilor sai. Originar dintr-un sat localizat in sudul statului Malawi, barbatul de culoare stransese o avere datorita faptului ca a facut afaceri in industria gazului, in Johannesburg, Africa de Sud.

Cand s-a intors acasa, Byson Kaula, cel care a scapat de pedeapsa cu moartea in mod miraculos, a cumparat cateva terenuri. A vrut sa le foloseasca in scopuri agricole, asa ca a cultivat grau, porumb sau cassava, avand si cinci angajati. Vecinii sai i-au atacat muncitorii, iar unul dintre ei a fost grav ranit. De asemenea, condamnatul a decis sa il ajute pe ranit sa ajunga la toaleta, dar l-a scapat cand il cara. Cum barbatul a murit ulterior in spital, vecinii au dat vina pe Byson Kaula.

Dupa ce a fost gasit vinovat de crima, in mod nedrept, barbatul a scapat de pedeapsa cu moartea, de trei ori la rand. El isi aminteste cu multa groaza ca si-a asteptat de mai multe ori randul la „masina de ucis”, asa cum era numita spanzuratoarea. A avut noroc de 3 ori sa se afle la sfarsitul listei, in zilele in care numele sau era strigat pentru executie.

Barbatul care a scapat de pedeapsa cu moartea de 3 ori

Asta deoarece exista un singur calau, iar spre finalul zilei acesta se simtea mai mereu obosit. Le spunea celor ramasi ca se va intoarce si le va veni randul si lor. Acest lucru nu s-a intamplat pentru Byson, insa din cauza experientei traumatice a incercat de doua ori sa isi puna capat zilelor. A demonstrat ca este un supravietuitor si cand s-a instaurat democratia in Malawi, in 1994, toate executiile au incetat. Desi este inca legal ca pedeapsa capitala sa fie aplicata, chiar si in ziua de astazi, niciun presedinte nu a mai semnat un astfel de mandat, de 25 de ani.

Cel care a scapat de pedeapsa cu moartea, de trei ori la rand, a fost ulterior mutat la o alta inchisoare, Zomba, unde ar fi ramas inchis pe viata. Datorita unui alt caz, din 2007, s-a depistat ca multi dintre detinutii de acolo nici nu aveau acte, sau nu era clar de ce erau dupa gratii. Astfel s-a intamplat si cu Byson Kaula. A fost eliberat si cand judecatorul i-a spus acest lucru, el a refuzat sa creada.

Noua lui sansa la o viata normala a fost insa zdrobita de un adevar crunt. Cand s-a intors acasa, a afla ca sotia lui murise, copiii plecasera de multa vreme, si doar mama ii mai ramasese in viata.

(sursa: bbc.co.uk)

Publicat: 28 feb. 2019, 10:53 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă