Barbat scos de sub urmarire penala in Romania, a violat de trei ori in Germania. Ce s-a intamplat dupa cu victima

Publicat: 30 oct. 2019, 16:40 Autor: Simona Ciao.ro
Barbat scos de sub urmarire penala in Romania, a violat de trei ori in Germania. Ce s-a intamplat dupa cu victima

Autoritatile romane au cerut transferul in Romania a barbatului din Maramures care a fost condamnat de Tribunalul Nurnberg-Furth pentru trei violuri.

Barbat scos de sub urmarire penala in Romania. Se pare ca solicitarea a fost respinsa pentru ca barbatul nu raspunde penal. In tara noastra Romania, individul fusese scos de sub urmarire penala intr-un caz de sechestrare soldat cu moartea victimei.

Conform Adevarul, printr-o decizie a Tribunalului Nurnberg-Furth, ramasa definitiva la data de 10 iunie 2016, romanul (R.A, 49 de ani) a fost condamnat pentru savarsirea unei infractiuni de viol in formă agravata si a altor doua infractiuni de viol prevazute de Codul penal german.

Barbat scos de sub urmarire penala in Romania

Site-ul de anunturi care furniza pornografie infantila

Incepand din 2017, autoritatile judiciare germane au solicitat transferarea acestuia din Spitalul Europakanal Erlangen din Germania, unde este si in prezent, intr-un penitenciar din Romania.

„În cauză, nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de art. 163 alin. 1 lit. d din Legea nr. 302/2004, republicată, existând un incident de neexecutare şi nerecunoaştere, şi anume, pedeapsa a fost aplicată unei persoane care nu răspunde penal potrivit legii penale române.

Mai precis, din rapoartele de expertiză medico-legală psihiatrică întocmite în cazul persoanei condamnate R.A. în alte dosare penale instrumentate de autorităţile judiciare române, rezultă că acesta suferă de tulburare schizo-afectivă maniacală, psihoză schizofreniformă tip maniacală şi nu are capacitatea psihică de a aprecia conţinutul şi consecinţele faptelor sale şi nu are discernământ.

În urma expertizărilor repetate s-a stabilit că sus-numitul este un bolnav psihic periculos”, gasim in considerentele sentintei penale nr 152/2019 a Curtii de Apel Cluj (www.rolii.ro) care nu este definitiva.

Publicat: 30 oct. 2019, 16:40 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă
×