Avertismentul OMS! Ce regiune ar putea deveni imediat noul epicentru al pandemiei de Covid-19

Publicat: 18 apr. 2020, 10:50 Autor: Andreea Voicu News

Reprezentanții OMS au transmis faptul că o altă regiune ar putea deveni imediat noul epicentru al pandemiei de coronavirus.

Este vorba despre continentul african, care, așa cum transmite și Organizația Mondială a Sănătății – OMS, faptul că pandemia va ucide în jur de 300.000 de oameni, iar aproape 30 de milioane de persoane vor ajunge să trăiască în sărăcie, potrivit Adevărul.

În urmă cu o săptămână, în Africa deja se instaura o panică generală, deoarece au trecut de pragul de 19.000 de persoane infectate, și au înregistrat aproape 1000 de decese. Însă, anunțul care i-ar putea speria foarte tare pe oameni este cel din partea Comisiei Națiunilor Unite pentru Africa, care a avertizat că 300.000 de persoane ar putea muri din cauza Covid-19. Comisia a cerut crearea unui fond de siguranță de 100 de miliarde de dolari. Mai mult decât atât, instituțiile medicale nu sunt pregătite de un val de îmbolnăviri mare, deoarece nu au ventilatoare!

Pe continentul african, peste 1/3 din populație nu are acces la apă de calitate, iar 60% din populația urbană trăiește în cartiere supraaglomerate. Astfel, coronavirusul s-ar putea răspândi cu ușurință în locurile în care sunt aglomerări.

Publicat: 18 apr. 2020, 10:50 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă