Avertisment dur pentru români! Valul patru al pandemiei se apropie!

Publicat: 03 iun. 2021, 08:59 Autor: Elena Arhiva
Avertisment dur pentru români! Valul patru al pandemiei se apropie!

Veste nu tocmai bună pentru români! Specialiştii nu exclud o explozie a numărului de infectări cu coronavirus odată cu relaxarea măsurilor din pandemie. Între timp, numărul mic de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus ar putea amâna testarea în multe farmacii.

Deşi Ministerul Sănătăţii a anunţat că testarea anti-COVID va începe în farmacii săptămâna aceasta, acum începe abia instructajul, astfel că testarea ar urma să se facă, cel mai devreme, săptămâna următoare. Mai mult, vor fi foarte puţine farmacii la început care se vor implica în această testare, pentru că numărul cazurilor de COVID a scăzut semnificativ.

Cei de la Colegiul Farmaciştilor spun că se vor implica mai multe farmacii în testarea anti-COVID cel mai probabil în toamnă, atunci când, probabil, vor fi multe cazuri de îmbolnăviri şi va fi al patrulea val al pandemiei.

Ce poate declanșa valul patru al pandemiei

Medicii chiar atrag atenţia că ar fi bine să ne pregătim pentru al patrulea val al pandemiei COVID, având în vedere că avem parte de relaxări, dar şi ţinând cont de faptul că românii încep să călătorească mai mult.

Nu se ştie dacă cel de-al patrulea val va avea aceeaşi intensitatea ca cel de-al treilea val, dar ştim că spitalele de la noi au fost copleşite de numărul foarte mare de bolnavi, scrie antena3.ro.

În prezent, peste 4,3 milioane de români sunt vaccinaţi şi mulţi au trecut deja prin boală.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 03 iun. 2021, 08:59 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă