Avertisment dur! Dr. Alexandru Rafila: „Cazurile COVID vor creşte, nu s-au stabilizat!”

Publicat: 19 nov. 2020, 10:40 Autor: Elena Arhiva
Avertisment dur! Dr. Alexandru Rafila: Cazurile COVID vor creşte, nu s-au stabilizat!

Reprezentanul României la OMS, medicul Alexandru Rafila, avertizează că în ciuda măsurilor restrictive luate de autorităţi, numărul de cazuri noi de coronavirus va continua să crească şi în perioada următoare.

„Lucrurile nu s-au stabilizat. Chiar dacă am avut un așa-zis platou în ultimele 2-3 săptămâni, am rămas cu un număr foarte mare de cazuri noi care, în mod evident, pun la încercare capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Trebuie să vedem care va fi trendul în perioada următoare. Eu cred că va exista o creștere, pentru că se pare că măsurile de sănătate publică luate nu sunt eficiente.

Se pare că de o o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate. În cazul acelor persoane anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea. Noi trebuie să ne asigurăm că stopăm transmiterea ca să existe un efect al măsurilor luate de autorități”, a declarat dr. Alexandru Rafila.

Anunţul făcut de medic vine după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri că, în doar 24 de ore, au fost înregistrate alte 10.269 cazuri de COVID-19 pe teritoriul țării.
Rafila: Sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri. Dr. Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, speră ca situația să se stabilizeze și să nu fie nevoie de introducerea unor măsuri mai dure după 6 decembrie, dată când au loc alegerile parlamentare.

„Mi-e greu să spun unde se va opri creșterea sau când se va opri. Eu sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri. Eu sper să nu se întâmple, dar dacă creșterea va continua până la începutul lunii decembrie, măsurile vor fi mult mai restrictive”, a mai spus Alexandru Rafila.

Coronavirus în România, 18 noiembrie 2020

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de infectări cu COVID: 10.269 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Ultimul record a fost înregistrat în data de 6 noiembrie, 10.260 cazuri de infectare. Totodată, 168 de persoane au decesat și 1.174 pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Până astăzi, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 261.387 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  Până astăzi, 9.429 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Sursa foto: Arhivă Ciao

Publicat: 19 nov. 2020, 10:40 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×