Avertisment cumplit de la OMS! Al doilea an al pandemiei va fi mai mortal decât primul

Publicat: 19 May. 2021, 11:19 Arhiva
Avertisment cumplit de la OMS! Al doilea an al pandemiei va fi mai mortal decât primul

Numărul cazurilor noi de COVID la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână consecutiv. Însă cifrele rămân în continuare mari, arată raportările Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit CNN. În ultima săptămână au fost înregistrate 4,8 milioane de cazuri de COVID. În plus, au fost înregistrate 86.000 de decese în toată lumea, conform datelor OMS, valabile până la 16 mai.

Scăderea numărului de cazuri noi la nivel global este de 12% față de săptămâna precedentă. Cel mai mare declin s-a înregistrat în Europa. Aici, numărul cazurilor este cu 26% mai mic decât în săptămâna precedentă.

„Toate regiunile au raportat scăderi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi este egală cu cea din săptămâna precedentă”, arată raportul OMS.

Acest trend de scădere din ultimele săptămâni vine după ce în luna aprilie a fost atins maximul de la începutul pandemiei. Noul coronavirus continuă să se răspândească rapid în multe țări.

COVID-19 a luat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în India. Aici au fost 2,3 milioane în ultima săptămână, în scădere cu 13% față de săptămâna precedentă. În Brazilia au fost 437.000 de cazuri noi, cu 3% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Cu India aflată în criză sanitară, există creșteri îngrijorătoare ale spitalizărilor și în alte țări – Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Egipt – a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„COVID-19 a luat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, în care se anunță chiar mai multe victime decât în primul”, a declarat șeful OMS, scrie digi24.ro.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 19 May. 2021, 11:19 Arhiva
Pe aceeași temă