Autoritățile caută soluții pentru secțiile de primiri urgențe din spitale. Ce spune Nelu Tătaru despre numărul de paturi de la ATI

Publicat: 01 nov. 2020, 15:26 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Autoritățile caută soluții pentru secțiile de primiri urgențe din spitale. Ce spune Nelu Tătaru despre numărul de paturi de la ATI

Ministrul Sănătății a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă faptul că, având în vederea evoluția pandemiei de COVID-19 din România, vor fi impuse noi restricții pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor care pe zi ce trece a fost tot mai mare. Nelu Tătaru a punctat faptul că situația este gravă în toată Europa, nu numai în țara noastră.

Ministrul Tătaru a fost întrebat, duminică, în Iaşi, cum vede în continuarea organizarea educaţiei.

„Eu recomand în continuare o şcoală faţă în faţă, în condiţiile în care se poate face acest tip de şcoală”, a răspuns ministrul.

Întrebat, de asemenea, asupra unui eventual lockdown, Tătaru a răspuns: „Nu luăm în calcul în acest moment. Luăm în calcul respectarea unor reguli şi aplicarea de restricţii acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

Se caută soluții pentru secțiile de primiri urgențe din spitale

„Sunt anumite zone în care avem o creştere a cazurilor în terapie intensivă. În general Bucureştiul se confruntă în acest moment cu creşterea numărului de cazuri în terapie intensivă. Acolo unde cazurile depăşesc, merg către judeţele limitrofe unde sunt locuri libere pe terapie intensivă”, a declarat ministrul, precizând că de „dirijarea” cazurilor către spitalele cu locuri libere se ocupă Comitetul Naţional pentru Coordonarea Intervenţiei.

Extensia spitalelor se va face în măsura în care va fi nevoie de paturi, a adăugat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a anunţat şi că săptămâna viitoare ajung în ţară 43.000 de noi teste, iar apoi vor mai veni încă un milion de teste.

Întrebat câte paturi de ATI a cumpărat România de la începutul pandemiei, ministrul a răspuns: „Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1500. Avem cu 75% mai mult decât am avut. A fost un an de modernizare forţată, de organizare impusă de situaţie, în acelaşi timp un an în care cred că trebuie să mergem spre normalizare”.

Publicat: 01 nov. 2020, 15:26 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă