Armata Romana recruteaza civili. Cati bani primeste un rezervist pe luna

Publicat: 28 Aug. 2019, 09:58 Ciao.ro
Armata Romana recruteaza civili. Cati bani primeste un rezervist pe luna

Sunteti o persoana disciplinata, cu o conditie fizica buna si va place viata militara? Atunci puteti deveni rezervist voluntar, in Armata Romana, activitate care este si remunerata.

Armata Romana recruteaza civili. Ministerul Apărării recrutează civili, care să i se alăture în caz de nevoie, iar doritorii se pot înscrie până în 27 septembrie. Candidaţii trebuie să treacă de o testare psihologică, câteva probe sportive şi o evaluare medicală.

Armata Romana recruteaza civili

Armata Romana recruteaza civili

Trei candidaţi pe postul de soldat rezervist voluntar şi-au demonstrat abilităţile, marţi, la Unitatea de Vânători de Munte din Predeal. Toţi au avut de îndeplinit nişte criterii: să aibă până în 51 de ani, minimum 10 clase şi o condiţie fizică bună. La 44 de ani, o femeie vrea să calce pe urmele bunicului său, care a fost pilot în al Doilea Război Mondial.

Loredana Gyerko, candidat: “A fost o pasiune pentru mine să lucrez în cadrul armatei. Ca activitate, nu e aşa solicitant acest job, o să facem doar când ne cheamă în anumite zile de instrucţie pe an. Este şi un venit în plus”, conform stirileprotv.ro.

După selecţie, cei care nu au făcut armata trebuie să înveţe regulile de luptă în front, noţiunile specifice armei alese şi să folosească armamentul. În tot acest timp sunt plătiţi la fel ca un soldat profesionist, iar angajatorii sunt obligaţi să le dea liber când sunt chemaţi la unitate.

Publicat: 28 Aug. 2019, 09:58 Ciao.ro
Pe aceeași temă