Arheologii au descoperit inelul lui Pontiu Pilat! Ce secrete ascunde bijuteria gasita intr-o fortareata mentionata in Biblie!

Publicat: 10 Dec. 2018, 17:07 Life
Arheologii au descoperit inelul lui Pontiu Pilat! Ce secrete ascunde bijuteria gasita intr-o fortareata mentionata in Biblie!

Arheologii au descoperit inelul lui Pontiu Pilat, intr-o fortareata straveche.

Savantii au identificat bijuteria despre care au declarat ca i-ar fi apartinut prefectului din Iudeea, in momentul in care a fost judecat si crucificat Iisus Hristos. Arheologii au descoperit inelul lui Pontiu Pilat intr-un loc cu o mare insemnatate religioasa.

Desi bijuteria a fost descoperita cu 50 de ani in urma, in timpul excavarilor ce au fost realizate la fortareata Herodion, localizata in desertul din Iudeea. Pana in prezent, insa, nu s-a stiut exact originea inelului, despre care s-a spus ca ascunde foarte multe mistere.

Arheologii au descoperit inelul lui Pontiu Pilat

Arheologii au descoperit inelul lui Pontiu Pilat intr-o straveche fortareata ce apare mentionata si in Biblie! Desi a durat foarte mult pana cand originea bijuterii sa fie identificata, oamenii de stiinta sunt convinsi ca au in fata inelul care i-a apartinut candva personajului foarte marcant din cartile sfinte.

Descoperit intr-o prima faza in cadrul excavarilor conduse de profesorul Gideon Foerster, de la Universitatea Ebraica din Ierusalim, inelul a fost dat unei echipe de arheologi. Acestia lucreaza in prezent in Herodion. Bijuteria a fost curatata intens si in mod repetat cu ajutorul unor camere speciale detinute de Autoritatea Antichitatilor din Israel.

Arheologii au descoperit inelul lui Pontiu Pilat! Specialistii au reusit prin acea tehnica sa afle secretele bijuteriei, iar pe inel poate fi observat un vas in care se tinea vinul si inscriptia „Pilat”.

Arheologii au descopevrit inelul lui Pontiu Pilat

Pentru ca era prefect al provinciei pane, Iudeea, inelul i-ar fi putut apartine chiar lui Pontiu Pilat. Fortareata Herodion ar fi fost folosita de regele Irod cel Mare, pe timpul iernii. O parte din cladire, dar si a mausoleului erau utilizate de catre oficialitatile romane care au guvernat Iudeea, potrivit descopera.ro.

Publicat: 10 Dec. 2018, 17:07 Life
Pe aceeași temă