Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță: ”Ne așteptăm ca până la finalul lunii mai…”

Publicat: 18 May. 2021, 15:28 Arhiva

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a făcut un anunț pe care multe persoane îl așteptau.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a făcut un anunț pe care multe persoane îl așteptau. Oficialul a anunțat faptul că vaccinul produs de Pfizer – BioNTech va fi primul vaccin folosit și la copii cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani. Vaccinul a fost autorizat în Statele Unite ale Americii pentru acest lucru. Până acum, în Uniunea Europeană, au voie să se vaccineze persoanele cu vârsta peste 16 ani.

„Ne așteptăm ca până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani”, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, scrie hotnews.ro.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre tulpina indiană a coronavirusului

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre tulpina indiană a coronavirusului, care deja se răspândește rapid printre oameni. Mutațiile, modificările cresc contagiozitatea, astfel că există posibilitatea ca virusul să fie mai rezistent în fața vaccinurilor. Chiar și-așa, coordonatorul de campanie susține că vaccinarea rămâne una dintre principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției.

”Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii.

Valeriu Gheorghiță: ”Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile”

Categoric, oricând poate să genereze noi mutații. Acestea sunt atent supravegheate la nivel internațional. Nu sunt neapărat elemente care să creeze un nou context din punct de vedere virusologic.

Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles.

Prin această campanie de vaccinare noi putem să prevenim pierderile de vieți omenești, putem să scădem numărul de oameni care ajung în spital din cauza maladiei COVID-19, putem să revenim la normalitate”, a zis medicul, conform g4media.ro.

Sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 18 May. 2021, 15:28 Arhiva
Pe aceeași temă