Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”Eu am zis că vom avea mari festivaluri după 1 august, dar se poate si mai repede acum”

Publicat: 28 May. 2021, 08:43 Arhiva

Premierul României, Florin Cîțu, a făcut o serie de declarații despre situația pandemică din România, referindu-se la noile relaxări ce vor avea loc în țara noastră, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus s-a diminuat, aflându-se pe o pantă descendentă.

Potrivit stirileprotv.ro, Premierul țării, Florin Cîțu, a vorbit despre noile măsuri de relaxare și de redresarea economiei. Oficialul susține că românii ar trebui să beneficieze de unele relaxări și chiar să se reia evenimentele mult așteptate, care au loc pe timpul verii în diferite locații din România, dar și nunțile și botezurile. Chiar și în condițiile în care pandemia nu a trecut încă, pericolul existând în continuare, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus se află într-o continuă scădere. Începând cu data de 1 iunie, românii vor putea beneficia de o nouă relaxare a măsurilor, apoi de la 1 iulie și 1 august.

”Fiecare pas pe care îl facem şi în care vedem că pandemia este depăşită oarecum, suntem încă în luptă cu pandemia, nu am depăşit totul, dar avem un program pe care l-am anunţat, relaxări la 1 iunie, 1 iulie, 1 august, în funcţie de ce se întâmplă cu mai mulţi parametri”, a declarat Florin Cîţu la un post de televiziune, joi seara.

Pe de altă parte, începând cu 1 iunie, Florin Cîțu anunță faptul că românii se vor putea bucura de noua măsură de relaxare care include evenimente private!

”Astăzi am continuat, exact aşa cum am anunţat, cu relaxări. Cred că cele mult aşteptate sunt cele pentru evenimente publice private care au fost de un an de zile amânate, au fost suspendate. Este momentul ca din nou românii să se bucure de nunţi, botezuri. Deci de la 1 iunie, cu anumite condiţii, dar putem să vorbim de o nouă etapă după un an de zile care a fost dificil pentru foarte mulţi dintre români”, a declarat premierul Florin Cîţu.

307 cazuri noi de infectare și 39 de decese în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus România, 27 mai 2021. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 307 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 39 de noi decese. La ATI sunt internați 485 de pacienți.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.841. Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.837.772 de teste RT-PCR și 1.134.709 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.816 teste RT-PCR (11.325 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.491 la cerere) și 10.334 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 8.304 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.147 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.101 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 82 de persoane.

sursă foto: pixabay

Publicat: 28 May. 2021, 08:43 Arhiva
Pe aceeași temă