ANM schimbă prognoza. Cod portocaliu de furtună. Vezi ce zonă va fi afectată

Publicat: 22 iul. 2019, 13:54 Autor: Simona Ciao.ro
ANM schimbă prognoza. Cod portocaliu de furtună. Vezi ce zonă va fi afectată

Meteorologii au emis, luni, o avertizare de cod portocaliu de furtună în mai multe localități din județul Alba, valabilă până la ora 13.50.

ANM schimbă prognoza. Cod portocaliu de furtună. Potrivit ANM, sunt vizate de avertizarea Cod portocaliu localitățile Aiud, Baia de Arieș, Galda de Jos, Stremț, Livezile, Sălciua, Poșaga, Întregalde, Râmeț și Ponor, din județul Alba.

ANM schimbă prognoza. Cod portocaliu de furtună

ANM schimbă prognoza. Cod portocaliu de furtună

Meteorologii anunță că în aceste zone se vor semnala averse care vor cumula local 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În ultimele două ore, în zonă s-au acumulat cantități de 35-50 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 13.50.

Cod galben de vreme rea pentru 25 de județe din țară

ANM avertizează: cod galben de vreme rea! Înafară de aceatsa, ANM mai dă o avertizare valabilă pentru București și în alte 10 județe până marți, la ora 6.00.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Brăila.

Avertizarea este valabilă de luni, de la ora 13.00 până la ora 18.00.

Publicat: 22 iul. 2019, 13:54 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă