America, în pragul unui război civil! Cum arată buncărul în care se ascunde președintele Donald Trump

Publicat: 03 Jun. 2020, 10:34 Arhiva

Odată cu pornirea manifestanților pe străzi și a protestelor în statele din SUA, după ce un bărbat de culoare, George Floyd, a fost omorât prin asfixiere când un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul lui aproape 9 minute, Președintele Donald Trump a fost ”baricadat” în buncărul său.

Președintele din America se află la buncărele sale cu cinci etaje de sub Casa Albă, arată Telegraph.co.uk. Este poate cel mai sigur loc de pe Pământ, proiectat să reziste la o lovitură directă de la o bombă nucleară și echipat cu sisteme de comunicații pentru a conduce singura superputere din lume.

Potrivit sursei citate, se scrie despre acest buncăr că ar avea cinci etaje, fiind ca un fel de ”fortăreață” subterană unde nu poate ajunge niciun inamic. În timp ce ”ciocnirile” și revoltele au izbucnit în afara Casei Albe în ultimele zile, Donald Trump a fost dus la buncărul său de agenții Serviciului Secret, fiind prima dată când i s-a întâmplat unui președinte în aproape două decenii acest lucru. Cunoscut oficial sub denumirea de Centrul Prezidențial al Operațiunilor de Urgență, a fost construit la începutul anilor 1940 de președintele Franklin Delano Roosevelt. La vremea respectivă, Statele Unite erau implicate în al doilea război mondial.

O reprezentare animată a buncărului:

Imagini cu ”camerele secrete” de la Casa Albă:

Publicat: 03 Jun. 2020, 10:34 Arhiva
Pe aceeași temă