AMME, învinsă la campionatul de spart ouă de soacră și de soț

Publicat: 06 mai 2024, 19:26 Autor: ileana.ghinea Arhiva
AMME, învinsă la campionatul de spart ouă de soacră și de soț

Desigur că nu se pune problema de vreo urmă de violență domestică în super familia pe care o are AMME, ci este vorba despre o luptă nevinovată, o tradiție care se poartă în casele românilor în perioada Paștelui, atunci când toată lumea își dorește să spargă cele mai multe ouă. În casa artistei, soacra și cu soțul sunt campioni en-titre de ani și ani de zile și nimic nu pare să-i coboare de pe podium.

„Este un adevărat campionat la spart ouă, eu nu sunt competitivă, dar soacra și soțul meu nu se lasa până nu ne “bat” pe toți😂”, declară artista.

În altă ordine de idei, pentru AMME și familia ei, Paștele este o sărbătoare cu adevărat specială care se trăiește conform unui ritual care a devenit tradiție de ani și ani de zile și care se păstrează și îi bucură an de an la fel. În plus, artista este Binecuvântată, cumva, pentru că se bucură de două ori de emoția acestei sărbători pe care o trăiește și pe rit ortodox, dar și pe rit catolic.

„La noi în familie, Pastele este super diferit, pentru că mama și bunica sunt catolice și sărbătorim la dublu. Anul acesta Paștele catolic a fost pe 29 martie și ne-am delectat cu sarmale făcute de bunica mea, drob însă de pui nu de miel ( mie personal nu-mi place carnea de miel), mama în fiecare an face supă ca să avem și ceva mai light între atâtea bunătăți😁. Evident, bunica mea face Pască, nu cozonaci, face cea mai bună pasca din lume, este top la gătit, ea fiind moldoveancă gătește super gustos. Pe de cealalta parte, eu fiind botezată și căsătorită ortodox, socrii mei au un întreg ritual în Noaptea de Înviere, se merge la biserică, se cântă prohodul, se ia lumină dupa care se merge la cimitir și înapoi acasă unde se lasă lumina până dimineață. Dimineața ne trezim, facem Sfânta Cruce și luăm “Paștele “ care s-a dat la biserică după slujbă, luam pe burta goală, după care servim micul dejun și se ciocnesc ouă.”, continuă artista.

Deși adoră să călătorească, iar aceasta este una dintre activitățile care o țin aproape de comunitatea ei din social media, de Paște Amme alege să rămână acasă, cu familia, să se bucure de muzică bună, produse tradiționale și povești.

Publicat: 06 mai 2024, 19:26 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Tags:
Pe aceeași temă
×