Alimentul care te scapă de boli cardiovasculare. O nouă cercetare arată că nutrienții proveniți din vegetale, precum acidul alfa-linolenic (ALA), poate îmbunătăți sănătatea inimii.
Potrivit unui studiu, cercetătorii au descoperit că în urma consumului de alimente vegetale precum nuci și semințe de in, riscul de boli cardiovasculare scade cu 10%, iar riscul de boli coronariene este redus cu 20%.
Cercetătorii au analizat date obținute din studiile anterioare pentru a observa efectele acizilor alfa-linolenici asupra bolilor de inimă. Astfel aceştia au descoperit faptul că omega-3 era asociat cu riscul scăzut de boli cardiovasculare, potrivit csid.ro.
Penny Kris-Etherton, profesor al universității Evan Pugh de Științe Nutriționale, a declarat pentru Eat This că studiul sugerează că există multiple modalități prin care se pot consuma acizii grași omega-3.
„Poate că lumea nu vrea să consume fructe de mare din varii motive, dar în continuare este important să consume omega-3 pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare și pentru a sprijini sănătatea generală a organismului. ALA provenită din nuci sau semințe de in oferă toate aceste beneficii, în special când sunt introduși într-o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale”, a explicat acesta.
Sursă foto: social media