Alimente toxice pentru pisici! Cu ce nu trebuie sa iti hranesti vreodata felina

Publicat: 22 mart. 2019, 16:47 Autor: madalina m. Life

Pentru ca sunt curioase din fire, pisicile vor incerca sa atenteze la mancarea stapanilor.

Trebuie sa te asiguri ca nu vor manca din alimentele destinate consumului uman. Unele dintre acestea le pot provoca chiar decesul felinelor.

Exista anumite alimente toxice pentru pisici, de care iubitorii de animale trebuie sa tina cont. La un moment dat felinele vor gasi, in timpul explorarii prin casa, si cateva plante ce le pot fi fatale. De asemenea, pisicile trebuie ferite si de produsele de curatat baia.

Alimente toxice pentru pisici: tonul

Desi pare o idee foarte buna sa ii oferi pisicii putin ton ca recompensa, din cand in cand, acest tip de peste poate fi toxic. In plus, in cantitati mari, duce la grave probleme de sanatate, cum ar fi disfunctii ale rinichilor. Totodata, este recomandat sa nu fie inclus in mesele zilnice ale pisicii, pentru ca se poate intoxica cu mercur.

Alimente toxice pentru pisici: lactate

Se stie ca pisicile sunt mari iubitoare de lapte, dar in realitate lactatele le fac rau felinelor. Majoritatea pisicilor au intoleranta la lactate, pentru ca sistemul lor digestiv nu poate procesa asemenea alimente. Totusi, pisicile care sunt obisnuite de mici sa bea lapte au sanse mai mari sa tolereze acest produs si ca adulti.

Alimente toxice pentru pisici

Alimente toxice pentru pisici: carne sau oua crude

Aceste alimente le sunt daunatoare pisicilor pentru ca pot sa contina bacterii cum ar fi Salmonela sau E-coli. In cazurile mai rare, specialistii au depistat si o proteina in albusul oului care poate sa interfereze cu absorbtia vitaminei B. E o problema ce poate sa cauzeze afectiuni ale pielii si a blanii pisicii. Mai mult, carnea cruda contine bacterii care le pot provoca felinelor o serioasa intoxicatie alimentara si duce la stari de voma sau diaree.

Alimente toxice pentru pisici: ceapa si ustoroi

La fel cum se intampla si in cazul cainilor, nici pisicilor nu este recomandat sa le oferi ceapa sau usturoi. Asta deoarece legumele duc la anemie, daca sunt consumate des de catre animalute. Ceapa, in special, contine o substanta denumita „N-propyl disulphide” care poate distruge celulele rosii. De aceea, nu e bine sa ii oferi pisicii sa guste nici din supa, pentru ca are ingrediente daunatoare. Alimente toxice pentru caini! E interzis total sa iti hranesti patrupedul cu asa ceva!

Alimente toxice pentru pisici: ciocolata si dulciuri

Chit ca oamenii sunt iubitori de dulciuri si in special de ciocolata, nu acelasi lucru se poate spune despre pisici. Nu incerca sa ii oferi acesteia nici macar putin din aceste alimente, pentru ca ii poti face mult rau. Consumul de ciocolata, in cazul felinelor, duce la stari de voma, spasme musculare, febra sau batai aritmice ale inimii. Asadar, ai mare grija in cazul deserturilor, daca le consumi prin preajma pisicii!

(sursa: manukafeed.com)

Publicat: 22 mart. 2019, 16:47 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă