Alertă! Noul simptom al coronavirusului, descoperit de medici! Mare atenție

Publicat: 28 Sep. 2020, 09:11 Arhiva
Alertă! Noul simptom al coronavirusului, descoperit de medici! Mare atenție

Alertă în lumea medicală! Cercetătorii au descoperit încă un simptom al infecţiei cu coronavirus. În urma studiilor făcute de cercetători, s-a observat că mare parte cintre bolnavii de COVID-19 aveau manifestări cutanate până acum neîntâlnite în cazul acestei boli.

Oamenii de ştiinţă din Spania au realizat un studiu pe un procent important al bolnavilor cu coronavirus şi au observat noi manifestări ale bolii COVID-19, potrivit thesun.co.uk. Mai exact, o parte din persoanele pe care s-a făcut cercetarea, peste 600 la număr, prezentau umflăturile în gură și pe limbă. Bolnavii se aflau internaţi la un spital de campanie din Madrid şi aveau manifestări de pneumonie ușoară și moderată.

Din subiecții studiului, 46% au avut o formă de manifestare cutanată, mâinile și picioarele fiind deosebit de afectate. Vârsta medie a pacienților a fost de 56 ani, iar 58% dintre ei au fost femei.

Noul simptom, „relativ neobișnuit”

Cercetătorii au descoperit că un sfert dintre bolnavii pe care s-a realizat aveau o erupție cutanată în gură, respectiv mici umflături roșii sau albe pe limbă.

Experții spun că erupțiile cutanate au fost „relativ neobișnuite”. Totuşi, în urmă cu ceva timp, cercetătorii de la King’s College din Londra au anunţat că erupțiile cutanate ar trebui considerate al patrulea simptom oficial al coronavirusului.

Publicat: 28 Sep. 2020, 09:11 Arhiva
Pe aceeași temă