Alertă la nivel global! Hibrid COVID-19, care combină variantele din India și Marea Britanie, descoperit de experți

Publicat: 31 mai 2021, 10:50 Autor: Elena Arhiva
Alertă la nivel global! Hibrid COVID-19, care combină variantele din India și Marea Britanie, descoperit de experți

Este alertă la nivel global după ce ministrul sănătății din Vietnam, Nguyen Thanh Long, a declarat că țara a detectat o nouă variantă a coronavirusului, un amestec de variante din India și Marea Britanie.

Acesta se răspândește rapid pe calea aerului. După ce a limitat cu succes coronavirusul în cea mai mare parte a anului trecut, Vietnam se luptă acum cu o variantă care se răspândește mai repede.

Aproape 3.600 de persoane au fost infectate în 31 din cele 63 de orașe și provincii de la sfârșitul lunii aprilie, reprezentând mai mult de jumătate din totalul infecțiilor din țară.

„După efectuarea secvențierii genetice la pacienții nou detectați, am descoperit o nouă variantă care este un amestec de India și Marea Britanie”, a spus Nguyen Thanh Long. „Mai precis, este o variantă indiană cu mutații care aparțin inițial variantei Regatului Unit”, a spus el.

Vietnamul a raportat anterior șapte variante de virus: B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (varianta britanică), B.1.351, A.23.1 și B.1.617.2 (varianta indiană).

Culturile de laborator ale noii variante, care se răspândește mai repede decât tipurile cunoscute anterior, au dezvăluit că virusul s-a replicat foarte repede, explicând de ce atât de multe cazuri noi au apărut în locații diferite într-o perioadă scurtă, a spus Long.

Vietnamul a înregistrat până acum 6.396 de cazuri de coronavirus și 47 de decese.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 31 mai 2021, 10:50 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×