Adio pensii pe aprilie? Banii vor intra mai tarziu si vor fi mai putini

Publicat: 21 Feb. 2019, 14:09 News 3
Adio pensii pe aprilie? Banii vor intra mai tarziu si vor fi mai putini

Vesti proaste pentru pensionari? Banii pentru aprilie sunt in pericol sa vina mai tarziu.

Potrivit RomaniaTV, surse de la vârful Ministerului Muncii spun însă că zilele acestea urmează să se ‎întocmească primele decizii de plată pentru recalculările din grupele I şi II de muncă, urmând ca primele pensii majorate să fie virate la finalul lunii aprilie.

In mod normal dupa ce platile vor fi gata, vor trebui sa se faca pe 27 si 30 aprilie, acestea fiind primele pensii care vor ajunge la oameni. In medie 100.000 de oameni se afla in situatia aceasta.

Adio pensii pe aprilie?

Adio pensii pe aprilie?

Teoretic, procesul de  recalculare al pensiilor trebuie sa dureze un an, mai exact din octombrie 2018 si pana in octombrie 2019. Astfel, cei care primesc deciziile de plata vor primi odata cu pensia si banii care li se cuvin incepand cu octombrie 2018.

Recalcularea pensiilor actuale, stabilirea studiilor de masterat şi doctorat ca vechime în muncă, reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care au născut trei copii şi stabilirea unui singur tip de pensie anticipate sunt doar câteva prevederi deosebit de importante incluse în proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Actul normativ, care a fost adoptat anul trecut de Parlament, se va afla în atenţia Curţii Constituţionale. CCR trebuie să decidă pe 27 februarie ce se întâmplă cu proiectul de lege amintit, ale cărui prevederi se vor aplica din septembrie 2021, conform capital.ro.

Publicat: 21 Feb. 2019, 14:09 News 3
Pe aceeași temă